Newsroom

Newsroom

Ζωγραφίζοντας με εκπληκτικές λεπτομέρειες πάνω σε τρόφιμα (ΦΩΤΟ)

Hasan Kale,

hasankale1

Ο Τούρκος καλλιτέχνης, Hasan Kale, ζωγραφίζει υπέροχα μικροσκοπικά τοπία πάνω σε φαγητό, χρησιμοποιώντας μόνο το χέρι του και ένα πινέλο. Για αυτόν είναι συνηθισμένο να μετατρέπει σε ζωγραφικό καμβά ασυνήθιστα αντικείμενα, όπως φτερά πεταλούδας ή το κέλυφος ενός σαλιγκαριού. Στη συγκεκριμένη συλλογή, έστρεψε την προσοχή του σε απροσδόκητες επιφάνειες τροφίμων.

Επιλέγοντας να ζωγραφίζει πάνω σε φυστίκια, κομμάτια σοκολάτας, μπανάνες και αυγά, κάθε μικροσκοπικό αριστούργημα του διαθέτει τρομακτικές λεπτομέρειες από τη ζωή του καλλιτέχνη στην Κωνσταντινούπολη. Τα τοπία και η υπέροχη αρχιτεκτονική ζωντανεύουν με κάθε λεπτομέρεια.

“Πρόκειται για αντικείμενα της καθημερινής ζωής στα οποία δεν δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή και σχεδόν ποτέ δεν σκεφτόμαστε να τα χρησιμοποιήσουμε ως εργαλεία για την τέχνη. Μέσα από τη ζωγραφική μου, θέλω να τονίσω πόσο ωραία και χρήσιμα μπορεί να είναι αυτά τα πράγματα. Έχω επιλέξει να ζωγραφίζω πάνω σε δύσκολα αντικείμενα, αλλά αυτό συχνά κάνει χαρούμενους τους ανθρώπους που βλέπουν την τέχνη μου”, επισημαίνει ο καλλιτέχνης.

hasan kale

 

hasan kale

 

hasan kale

 

hasan kale

 

hasan kale

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…