Ζημιές και μια τραυματία άφησε πίσω της η κακοκαιρία του Σαββάτου (φωτο-βίντεο)

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το Σάββατο κυρίως την Δυτική Ελλάδα, την Στερεά και την Αττική προκάλεσε σοβαρά προβλήματα αλλά και τον τραυματισμό μιας γυναίκας.

580ba53e1dc524a2478b468d

Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στην Αττική, δέχτηκε πάνω από 100 κλήσεις για άντληση υδάτων σε υπόγεια και ισόγεια σπιτιών και καταστημάτων αλλά και για κοπές δέντρων.

Πλημμύρες σημειώθηκαν στην Πάτρα, στην Πρέβεζα, στο Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο. Στην Πάτρα, μια γυναίκα τραυματίστηκε προσπαθώντας να βγει από ένα ταξί και παρασύρθηκε από χείμαρρο, ο οποίος την παρέσυρε και τη χτύπησε σε ένα φρεάτιο. Η Πυροσβεστική δέχτηκε συνολικά στην περιοχή πάνω από 40 κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ στο Μεσολόγγι σημειώθηκαν πάνω από 100 κλήσεις.



Αίτημα για να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μεσολόγγι

Επιπλέον, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πρόβλημα επιδεινώθηκε καθώς κεραυνός προκάλεσε διακοπή ρεύματος και βλάβη στο αντλιοστάσιο ομβρίων υδάτων. Παράλληλα, κατέρρευσε ανάχωμα στον δρόμο προς το ΤΕΙ, με συνέπεια να κατευθύνεται μεγάλος όγκος νερού προς την πόλη του Μεσολογγίου. Πολλές καταστροφές έχουν γίνει και σε καλλιέργειες.

Σε κάποιες περιπτώσεις, η πυροσβεστική προχώρησε σε προληπτικές εκκενώσεις σπιτιών στα οποία κατοικούν ηλικιωμένοι.

Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας απέστειλε αίτημα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να κηρυχθεί ο δήμος Μεσολογγίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, «η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από την πρώτη στιγμή είναι στο πλευρό των κατοίκων των περιοχών αυτών, ώστε να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή και να προστατευθούν οι περιουσίες των συμπολιτών μας».

Επίσης πρόσθεσε, πως «το τμήμα πολιτικής προστασίας, όπως και όλες οι υπηρεσίες της περιφέρειας, είναι σε επιφυλακή από την αρχή των έκτακτων καιρικών φαινομένων και στις τρεις περιφερειακές ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας και σε συνεργασία με τους δήμους επεμβαίνουν όπου χρειάζεται».

Στην πεδιάδα της Άρτας πλημμύρισαν σπίτια, κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες από τη δυνατή νεροποντή τα ξημερώματα. Το νερό έχει σκεπάσει γέφυρες, αυλές, γήπεδα και χωράφια κοντά στον Αμβρακικό.

Κατολισθήσεις και πλημμύρες στην Πρέβεζα

Κατολισθήσεις δρόμων και πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών προκάλεσε η κακοκαιρία και στην Πρέβεζα. Ακόμη σημειώθηκαν ζημιές σε κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 40 κλήσεις για άντληση υδάτων κυρίως από υπόγεια σπιτιών στη Σαμψούντα, στο Κανάλι, στη Σινώπη, στον Ωρωπό, στον Αρχάγγελο και στην Πρέβεζα.

Προβλήματα και στην Αθήνα

Η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την Αττική το πρωί του Σαββάτου δημιούργησε αρκετά προβλήματα, ιδιαίτερα στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπου έπεσαν δέντρα, αλλά και στα βόρεια προάστια και το Ιλιον. Η πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 100 κλήσεις, για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια, αλλά και κοπές δέντρων.



Απεγκλώβισαν γυναίκα από το αυτοκίνητό της

Σοβαρά είναι τα προβλήματα και στη Ναύπακτο, με την πυροσβεστική να δέχεται και εκεί δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων. Μάλιστα, σε κάποια περίπτωση χρειάστηκε να επέμβει, προκειμένου να απεγκλωβιστεί γυναίκα από το αυτοκίνητό της, το οποίο παρέσυραν τα ορμητικά νερά.


Κεραυνός χτύπησε πολυκατοικία στον Βόλο

Από κεραυνό χτυπήθηκε πολυκατοικία στο Βόλο τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ο κεραυνός, σχεδόν άνοιξε τρύπα στην ταράτσα της πολυκατοικίας, ενώ από τον εσωτερικό χώρο του κτιρίου έχει υποχωρήσει το τσιμέντο και φαίνονται οι σιδεριές

Μαρτυρίες από πολλούς πολίτες της πόλης αναφέρουν ότι ήταν τόσο δυνατοί οι κεραυνοί που νόμιζαν ότι έγινε δυνατός σεισμός. Από την καταρρακτώδη βροχή και τους κεραυνούς προβλήματα δημιουργήθηκαν και στους δρόμους της πόλης αφού οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.