Newsroom

Newsroom

Ζευγάρι Σέρβων και Έλληνας λογιστής "έσπρωχναν" στην αγορά προιόντα μαιμού

Ένας 45χρονος Σέρβος, μια 40χρονη ομοεθνής του, ένας 35χρονος Έλληνας λογιστής και ένα… κόλπο που έφερνε στις τσέπες τους απίστευτα…

maimou

Ένας 45χρονος Σέρβος, μια 40χρονη ομοεθνής του, ένας 35χρονος Έλληνας λογιστής και ένα… κόλπο που έφερνε στις τσέπες τους απίστευτα ποσά. Και όλα αυτά διακινώντας και γεμίζοντας την ελληνική αγορά με προϊόντα-«μαϊμού» που ακόμα και ένα έμπειρο μάτι δεν θα μπορούσε να διακρίνει την ψευδεπίγραφη ταυτότητά τους. Σε ρεπορτάζ του Έθνους αναφέρεται πως η σπείρα των τριών έπεσε στα χέρια της Οικονομικής Αστυνομίας ύστερα από πολύμηνη έρευνα, στην οποία μάλιστα συνέδραμαν και τα αντίστοιχα τμήματα της Ιταλίας και των ΗΠΑ.

Η έδρα της παράνομης επιχείρησης ήταν στη Γλυφάδα. Εκεί ο 45χρονος, μαζί με τους συγκατηγορούμενούς του, είχαν «στήσει» ένα πολύ έξυπνο και περίπλοκο δίκτυο ώστε να εξαπατούν τους ανυποψίαστους πελάτες. Αρχικά προμηθεύονταν από την Ασία (Τουρκία και χώρες της Απω Ανατολής) αντίγραφα τσαντών και αξεσουάρ γνωστών οίκων μόδας, που όμως ήταν ιδιαίτερα υψηλής «πιστότητας». Είναι χαρακτηριστικό, όπως σημειώνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, πως ακόμα οι πλέον… ειδήμονες, οι νόμιμοι αντιπρόσωποι των εταιρειών, δεν κατάφεραν με απόλυτη βεβαιότητα να διαπιστώσουν αν τα κατασχεθέντα αξεσουάρ είναι αντίγραφα και γι’ αυτό τον λόγο θα έρθουν τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας εμπειρογνώμονες των διάσημων οίκων. Tα διακινούμενα προϊόντα (τσάντες, φουλάρια, ζώνες, παπούτσια κ.λπ.) διέθεταν όλα τα χαρακτηριστικά των γνησίων, ακόμα και τις ειδικές κάρτες γνησιότητας, με αυθεντικούς σειριακούς αριθμούς. Οι τιμές για κάθε τσάντα κυμαινόταν από 1.000 έως 8.000 ευρώ.

Οι…μαιμούδες ταξίδευαν και μέσω ίντερνετ

Το επιχειρηματικό… δαιμόνιο, όμως, της σπείρας δεν σταμάτησε εκεί. Απλώθηκαν στο διαδίκτυο και μέσω αυτού διακινούσαν τα προϊόντα τους υπό την επίφαση της νομιμότητας. Συγκεκριμένα δημοσίευαν αγγελίες σε νόμιμες ιστοσελίδες που εμπορεύονται είδη ένδυσης. Εκεί πουλούσαν μεμονωμένα κάθε προϊόν ως γνήσιο επώνυμου οίκου μόδας, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Για να ξεγελά το κύκλωμα τους επισκέπτες, πουλούσε τα πιστά αντίγραφα με έκπτωση 15% από την τιμή των γνησίων, ισχυριζόμενοι ότι η έκπτωση προέκυπτε από τα χαμηλότερη κόστη από ένα κατάστημα λόγω της πώλησης μέσω Ιντερνετ.

Μάλιστα, είχαν φτιάξει και ολόκληρο σύστημα πακεταρίσματος και τοποθέτησης των αξεσουάρ, ίδιο ακριβώς με τα γνήσια, που ακόμα κι ένα έμπειρο μάτι δεν θα μπορούσε να αντιληφθεί την απατεωνιά. Μαζί με τα αμπαλαρισμένα προϊόντα που έστελναν με μεταφορικές εταιρείες, εξέδιδαν και τιμολόγια τα οποία όμως ήταν πλαστά. Ο 35χρονος Ελληνας λογιστής ήταν ο άνθρωπος που φέρεται να είχε αναλάβει να εκδίδει τα εικονικά τιμολόγια. Τα τεράστια κέρδη που αποκόμιζαν από την παράνομη δραστηριότητα τα νομιμοποιούσαν μέσω της εισροής τους στο τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Τα κατέθεταν σε τράπεζες και αγόραζαν μετοχές και ομόλογα ή πραγματοποιούσαν χρηματιστηριακές συναλλαγές και μετά τα εμφάνιζαν ως κέρδη!

Για την εξάρθρωση της σπείρας συνεργάστηκε η Οικονομική Αστυνομία με τις αντίστοιχες της Ιταλίας και των ΗΠΑ, καθώς το κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα φέρεται να είχε επαφές με διεθνή εγκληματική οργάνωση που το 2012 είχε εισβάλει σε δύο εργοστάσια διάσημου οίκου μόδας στην Ιταλία και είχε κλέψει γνήσια εξαρτήματα, κάρτες γνησιότητας, καθώς και έτοιμων τσαντών (που δεν είχαν περάσει όμως τη διαδικασία ποιοτικού ελέγχου).

Μερικές από τις κλαπείσες κάρτες γνησιότητας βρέθηκαν σύμφωνα με την αστυνομία σε απομιμήσεις τσαντών που είχε πουλήσει ο 45χρονος από τη Γλυφάδα. Οι τσάντες αυτές εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στη Χαβάη των ΗΠΑ και διαπιστώθηκε ότι είχαν αγοραστεί από επώνυμη μπουτίκ στη Σάντα Μόνικα των ΗΠΑ. Η 40χρονη Σέρβα που συνελήφθη στην Ελλάδα ήταν το πρόσωπο που είχε διακινήσει τις τσάντες. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι τρεις συλληφθέντες εμπλέκονται σε οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας απομιμήσεων προϊόντων, πολύ γνωστών εταιρειών του εξωτερικού.

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…