Ζ. Κωνσταντοπούλου: “Να παραιτηθεί ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης”

ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ

konstantopoulou 1

Επίθεση στον αντιπρόεδρο της Βουλής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη αναφορικά με τα όσα συνέβησαν στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ εξαπέλυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνστανοπούλου. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89 η κα Κωνσταντοπούλου ζήτησε να παραιτηθεί ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ενώ έκανε λόγο για  “εκτροπή”, “νοθεία” και “αλχημείες”.  

“Ο κ. Μαρκογιαννάκης χθές πραγματοποίησε νοθεία του αποτελέσματος επιμένοντας ότι έγινε δεκτό το άρθρο που καταψηφίστηκε απ’ όλους, προκάλεσε  σφοδρότατες αντιδράσεις, συνέχισε να επιμένει σε αλχημείες και πραγματικά προκλητικές ερμηνείες και του Κανονισμού αλλά και της ίδιας της αριθμητικής και αυτό είναι πια ενδεικτικό του ότι η Κυβέρνηση είναι πανέτοιμη να παραβιάσει και τους πιο θεμελιώδες κανόνες της Δημοκρατίας για να περάσει το δικό της”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε η ίδια, μέσα στη Βουλή βρίσκονταν 10-12 βουλευτές. Ο κ. Μαρκογιαννάκης παρά τις σφοδρές διαμαρτυρίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε να επιμένει ότι οι τρεις ψήφοι των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που ήταν παρόντες εκπροσωπούν 126 βουλευτές, που δεν ήταν παρόντες και υπερισχύουν των υπολοίπων 164 βουλευτών που, είτε δεν ήταν παρόντες, είτε καταψήφιζαν, είτε ψήφιζαν «παρών».

“Εδώ  κατά την άποψή μου, τίθεται ζήτημα παραίτησης του κ. Μαρκογιαννάκη.  Δεν μπορεί το πρόσωπο αυτό να συνεχίσει να προεδρεύει. Έπρεπε προ πολλού να μην βρίσκεται στη θέση αυτή που βρίσκεται. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης βρίσκεται στη Βουλή επειδή έγινε ένας συμβιβασμός μεταξύ του κόμματος της κας Μπακογιάννη και της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είχε εκλεγεί βουλευτής τον Μάιο του 2012. Έγινε βουλευτής με αυτούς τους συμβιβασμούς που έγιναν τον Ιούνιο του 2012 και έκτοτε εφαρμόζει πρακτικές δυναστικές και αντιδημοκρατικές από τη θέση του Προέδρου, όπου και αν προεδρεύει”, τόνισε η κα Κωνσταντοπούλου. 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…