Newsroom

Newsroom

Υβριδικός φορητός υπολογιστής για μαθητές

Η Intel παρουσίασε το Education 2 in 1, μια συσκευή με την την ευελιξία και τη φορητότητα ενός tablet, παράλληλα…

tablet

Η Intel παρουσίασε το Education 2 in 1, μια συσκευή με την την ευελιξία και τη φορητότητα ενός tablet, παράλληλα με την απόδοση και την παραγωγικότητα ενός laptop, παρέχοντας στους μαθητές τα καλύτερα χαρακτηριστικά των δύο αυτών κόσμων.

Ενα εργαλείο σχεδιασμένο για τους μαθητές, το Intel Education 2 in 1 έχει κάμερα τόσο στο μπροστινό μέρος, όσο και προς τα πίσω, για να προωθείται η δημιουργία περιεχομένου και η επιστημονική εξερεύνηση. Το dual-docking mode δίνει στους μαθητές τη δυνατότητα είτε να έχουν την οθόνη του tablet τους αντικριστά κατά τη χρήση του πληκτρολογίου, είτε να είναι στραμμένη προς τους συμμαθητές τους για να διευκολύνεται η συνεργασία.

Το Education 2 in 1 αντλεί ισχύ από έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή Atom, “τρέχει” με Windows 8.1 και χαρακτηρίζεται από αυτονομία έως και επτάμισι ώρες ως tablet. Ο σχετικός χρόνος λειτουργίας αυξάνεται κατά τρεις ώρες, όταν είναι συνδεδεμένο στη βάση-πληκτρολόγιο . Επιπλέον, με τον ενισχυμένο σχεδιασμό του, μπορεί να αντέξει πτώσεις από ύψος έως και  70 εκατοστά και είναι ανθεκτικό απέναντι στο νερό και τη σκόνη, διασφαλίζοντας ότι η συσκευή μπορεί να ανταποκριθεί σε εκπαιδευτικές διαδικασίες εντός και εκτός της τάξης. 
Η συσκευή περιλαμβάνει, ακόμη, το McAfee Antivirus Plus, το οποίο κρατά τους μαθητές και τις συσκευές τους ασφαλείς, ενώ βρίσκονται σε σύνδεση.
Το Intel Education 2 in 1 παρέχει snap-on φακό μεγέθυνσης που λειτουργεί με τις εφαρμογές του λογισμικού Intel Education, όπως την κάμερα Education Lab, που παρέχει ένα προσιτό εργαλείο για την προβολή και τη μέτρηση μικροσκοπικών και μακροσκοπικών αντικειμένων.

Περιλαμβάνει, ακόμη, αισθητήρα θερμοκρασίας, που λειτουργεί με το λογισμικό SPARKvue, ώστε να επιτρέπει τα πειράματα που εμπνέουν τη μαθητική περιέργεια. Το λογισμικό περιλαμβάνει, ακόμη, εφαρμογές για την εμπλοκή των μαθητών με τα εργαλεία που ενθαρρύνουν την έρευνα μέσω του προγράμματος σπουδών και προωθούν τη βαθύτερη εμπλοκή με περιεχόμενο, όπως την εφαρμογή Kno, η οποία προσφέρει στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς πρόσβαση σε μια παγκόσμια ψηφιακή βιβλιοθήκη περιεχομένου, με περισσότερους από 225.000 εκπαιδευτικούς τίτλους

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…