Newsroom

Newsroom

Υποθαλάσσια σήραγγα θα συνδέσει το Πέραμα με τη Σαλαμίνα

Παρά τις αντιδράσεις των δύο κοινοπραξιών φέρι μπόουτ και του δημάρχου Σαλαμίνας όλα δείχνουν ότι αυτή τη φορά η κυβέρνηση…

syragga

Παρά τις αντιδράσεις των δύο κοινοπραξιών φέρι μπόουτ και του δημάρχου Σαλαμίνας όλα δείχνουν ότι αυτή τη φορά η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω και τον ερχόμενο μήνα το έργο της υποθαλάσσιας σήραγγας θα δημοπρατηθεί. Η υποθαλάσσια σήραγγα θα έχει μήκος περίπου 2,5 χιλιόμετρα και αναμένεται να εξυπηρετεί τουλάχιστον τα 12 εκατομμύρια οχήματα και τα 6 εκατομμύρια των επιβατών που εξυπηρετούν σήμερα τα πλοία.

Θα υπάρχουν διόδια και το κράτος αναμένει μεγάλο μέρος από τα έσοδα που σήμερα μοιράζονται οι επιχειρήσεις των πλοίων και φτάνουν τα 33 εκατομμύρια ευρώ. υτά τα έσοδα θα αποτελέσουν και το … θέλγητρο για τις εταιρείες που θα μετάσχουν στο διαγωνισμό ο οποίος έχει προσδιοριστεί για τις 20 Μαΐου.

Ο διαγωνισμός προγραμματίζεται να διεξαχθεί σε τρεις φάσεις: στην πρώτη θα γίνει εκδήλωση ενδιαφέροντος με την προεπιλογή έως τεσσάρων υποψηφίων. Στη δεύτερη θα διεξαχθεί ο ανταγωνιστικός διάλογος και στην τελική φάση θα γίνει η υποβολή δεσμευτικών προσφορών και η ανάδειξη αναδόχου. Η όλη διαδικασία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου δύο χρόνια.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…