Newsroom

Newsroom

"Υπακούει" στην τρόικα ο Μητσοτάκης που δεσμεύστηκε για συμπλήρωση 15.000 απολύσεων

«Γη και ύδωρ» δίνει, για άλλη μια φορά, στους τροϊκανούς, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθώς υποσχέθηκε να υλοποιηθεί η «μνημονιακή…

mitsotakis troika

«Γη και ύδωρ» δίνει, για άλλη μια φορά, στους τροϊκανούς, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθώς υποσχέθηκε να υλοποιηθεί η «μνημονιακή δέσμευση» όσον αφορά στην «ανάλγητη» συμπλήρωση των 15.000 απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του έτους.
     
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτητησε με τους εκπροσώπους των δανειστών για τον νέο τρόπο αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων, το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων, τα «συρρικνωμένα» οργανογράμματα των υπουργείων και για τον μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας που είναι υπό κατάρτιση. Πρόκειται για τους «ποιοτικούς στόχους» που έχει θέσει προς εφαρμογή το αρμόδιο υπουργείο.

Από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη διαρρέεται ότι ήταν μία συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα, στο πλαίσιο της οποίας η ελληνική πλευρά ενημέρωσε τους εκπροσώπους των δανειστών για τις «μεταρρυθμίσεις» που επιχειρεί να εφαρμόσει στη δημόσια διοίκηση.

Για το επίμαχο θέμα των απολύσεων, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η τρόικα δεν ζήτησε νέους ποσοτικούς στόχους στα επόμενα έτη. Ως προς την απαράδεκτη συμπλήρωση των 15.000 απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του έτους, ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τους δανειστές ότι η σχετική «μνημονιακή δέσμευση», θα υλοποιηθεί.

Από τον παραπάνω αριθμό, υπολείπονται περί τις 6.500 απομακρύνσεις εργαζομένων. Στη συζήτηση δεν αναφέρθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα.

Η ηγεσία του υπουργείου ενημέρωσε, επίσης την τρόικα για το σχεδιασμό που αναφέρεται στη μείωση των διοικητικών βαρών σε 13 τομείς της οικονομίας -σχέδιο νόμου που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από τις αρχές της εβδομάδας- και την πρόθεσή του να ενισχύσει τις αρμοδιότητες των ΚΕΠ.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…