Newsroom

Newsroom

Χιούστον: Οι αρχές προσπαθούν να αποτρέψουν λεηλασίες

Προειδοποίηση σε όσους επιδιώκουν να επωφεληθούν από το χάος για να λεηλατήσουν και να ληστέψουν σπίτια και καταστήματα στο Χιούστον, που έχει παραλύσει από τις σφοδρές πλημμύρες του τυφώνα Χάρβεϊ, απηύθυνε η αστυνομία της πόλης.

59a462451dc524025b8b4837

Ήδη έχουν γίνει τέσσερις συλλήψεις, όπως έκανε γνωστό ο επικεφαλής των αστυνομικών αρχών Αρτ Ασεβέντο.

Μετά από φυσικές καταστροφές έρχονται άνθρωποι από άλλες Πολιτείες ή άλλες πόλεις για να πλιατσικολογήσουν ή να δημιουργήσουν προβλήματα, ανέφερε και πρόσθεσε: «Αν επιχειρήσετε να διαπράξετε κάποιο αδίκημα και, ιδίως, σε βάρος των πολιτών μας που έχουν ήδη υποφέρει πολύ στα χέρια της Μητέρας Φύσης, σας διαβεβαιώ ότι θα συλληφθείτε».

Το Χιούστον δεν είχε εκκενωθεί εν όψει της άφιξης του Χάρβεϊ, όμως χιλιάδες κάτοικοι έχουν βρει καταφύγιο σε κέντρα υποδοχής ή αναμένεται να μετακινηθούν σε αυτά εντός των επόμενων ωρών. Τα περισσότερα καταστήματα έχουν κλείσει αφού πολλές περιοχές είναι πλέον απρόσιτες λόγω των πλημμυρών.

Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες έχουν αναπτύξει επιπρόσθετο προσωπικό, κυρίως υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, ενώ στην περιοχή έχουν επίσης αναπτυχθεί 3.000 στρατιώτες της Εθνοφρουράς.

Το 2005 είχαν αναφερθεί πολλές λεηλασίες όταν ο τυφώνας Κατρίνα έπληξε τη Νέα Ορλεάνη.

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε λύκειο της Καλαμαριάς

CropImage 20

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε λύκειο της Καλαμαριάς

Το έργο έκανε την εμφάνισή του στο 6ο Λύκειο Καλαμαριάς, όπου είναι μαθήτρια η 17χρονη…