Χιλιάδες καταγγελίες παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στο αγγλικό ποδόσφαιρο

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το ζήτημα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στο αγγλικό ποδόσφαιρο, με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις των Άντι Γούντγουαρντ και Στιβ Γουόλτερς.

5852999c1dc524447d8b4588

Οι δύο προαναφερθέντες έλυσαν τη σιωπή τους και αποτέλεσμα ήταν χιλιάδες ακόμα καταγγελίες να γίνουν στην τηλεφωνική γραμμή που άνοιξε από τη φιλανθρωπική εταιρία NSPCC σε συνεργασία με την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. 

Οι υπεύθυνοι σοκαρίστηκαν από το γεγονός ότι την πρώτη εβδομάδα κιόλας έλαβαν 860 κλήσει,ς ενώ μέσα σε τρεις εβδομάδες καταγράφηκαν 1.700 καταγγελίες, οι οποίες ερευνώνται από την αστυνομία. 

«Είναι φρικτό κάποιοι από τους συναδέλφους μου να έχουν υποφέρει έτσι, ενώ υπηρετούν το άθλημα που τόσο εγώ όσο και εκείνοι αγαπούν. Ο Άντι (Γούντγουαρντ) υπήρξε ιδιαίτερα θαρραλέος να το αποκαλύψει και προτρέπω οποιονδήποτε έχει υποστεί ή συνεχίζει να υπομένει τέτοιου είδους κακοποίηση να καλέσει στην γραμμή βοήθειας. Είναι σημαντικό να γνωρίζει ο κόσμος πως είναι καλό να μιλάς, υπάρχει διαθέσιμη βοήθεια και κανείς δεν χρειάζεται να υποφέρει σιωπηλά» είπε ο Γουέιν Ρούνεϊ ως εκπρόσωπος της NSPCC.

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…