Newsroom

Newsroom

Ξεκίνησε στο Εφετείο η Δίκη για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας

Ξεκίνησε προχθές στο Εφετείο της Πάτρας η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της πολύκροτης υπόθεσης των φονικών και καταστροφικών πυρκαγιών της…

ileia

Ξεκίνησε προχθές στο Εφετείο της Πάτρας η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της πολύκροτης υπόθεσης των φονικών και καταστροφικών πυρκαγιών της Ηλείας το 2007. Το δικαστήριο διέκοψε την συνεδρίαση του για τις 27 Μάρτη 2014 ενώ δεν έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής εκδίκασης της υπόθεσης που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των καταδικασθέντων σε πρώτο βαθμό.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στους συγγενείς των θυμάτων της φωτιάς, το αίτημα που υπέβαλε δικηγόρος των κατηγορουμένων προς την έδρα του δικαστηρίου , για αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης μεταξύ άλλων και λόγω αυτοδιοικητικών εκλογών ! Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα και διέκοψε την δίκη για τις 27 Μάρτη.

«Η υποκρισία περισσεύει. Κάποιοι δεν νοιώθουν τον πόνο και την οργή που πνίγει τις καρδιές  των οικογενειών για τον άδικο χαμό των δικών τους ανθρώπων και θέτουν προκλητικά αιτήματα αναβολής βάζοντας τις αυτοδιοικητικές εκλογές πάνω από την δίκη . Ντροπή. Μόνο αυτό έχω να πω. Ζητούμε την παραδειγματική τιμωρία εκείνων που μας βύθισαν στο πένθος. Εχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και περιμένουμε με καρτερικότητα την απόφαση και του Εφετείου» – ανέφερε στο www.apokalypseis.com  ο Σπήλιος Κάρτας που έχασε τους στενούς του συγγενείς μέσα στις φλόγες , στην στροφή του θανάτου στην Αρτέμιδα.

Υπενθυμίζεται ότι οι ποινές που επέβαλε το δικαστήριο σε πρώτο βαθμό ήταν οι εξής:

Σοφία Νικολοπούλου – ποινή φυλάκισης 49 ετών και 9 μηνών .
Καφύρας Χαράλαμπος – αντιπεριφερειάρχης Ηλείας : ποινή φυλάκισης 49 ετών και  9 μηνών .
Πανταζής Χρονόπουλος – Εκπτωτος δήμαρχος Ζαχάρως : ποινή φυλάκισης 59 ετών και 6 μηνών.
Παναγιώτης Τσούρας – πυροφύλακας εποχικός : ποινή φυλάκισης 59 ετών και 6 μηνών
Μιχαλόπουλος Νικόλαος – πρώην διοικητής ΠΥ Κρέστενας : ποινή φυλάκισης 5 ετών.
Φώτης Παππάς – πρώην υπαρχηγός Π.Σ – Αθώος.

Για τον Πανταζή Χρονόπουλο και τον Παναγιώτη Τσούρα, το δικαστήριο δεν δέχθηκε κανένα ελαφρυντικό ενώ για τους υπόλοιπους δέχθηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.
Ερωτηματικά προκύπτουν για το Υπουργείο Εσωτερικών καθώς ο καταδικασθείς σε 49 χρόνια φυλάκισης αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του χωρίς να τεθεί σε αργία. Μάλιστα τα τοπικά ΜΜΕ της Ηλείας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,  αναφέρουν το κ. Καφύρα ως πιθανό υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ηλείας η υποψήφιο δήμαρχο στην Αρχαία Ολυμπία!

Του Μάκη Νοδάρου
Πηγή: http://apokalypseis.com/?p=4211

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…