Ξεκίνησε η επιθεώρηση του ρωσικού φορτίου από τους Ουκρανούς-Φοβούνται ότι πέρασαν όπλα τη νύχτα

Η Ουκρανία ξεκίνησε σήμερα την επιθεώρηση του φορτίου της ρωσικής ανθρωπιστικής βοήθειας, που αποτελείται από σχεδόν 300 φορτηγά και προορίζεται…

oykr

Η Ουκρανία ξεκίνησε σήμερα την επιθεώρηση του φορτίου της ρωσικής ανθρωπιστικής βοήθειας, που αποτελείται από σχεδόν 300 φορτηγά και προορίζεται για τους πληθυσμούς στις ανατολικής περιοχές της χώρας, στο συνοριακό φυλάκιο του Ντονέτσκ στη Ρωσία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος της Ουκρανίας, ο Λεονίντ Ματιούκιν.

«Η επιθεώρηση ξεκίνησε στις 10:00 τοπική ώρα στο συνοριακό φυλάκιο του Ντονέτσκ (στη Ρωσία). Από την ουκρανική πλευρά συμμετέχουν 59 εκπρόσωποι-41 συνοριοφύλακες και 18 τελωνειακοί. Το φορτίο θα κατευθυνθεί έπειτα προς το Λουγκάνσκ» προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, διευκρίνισε ο ίδιος.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου, που βρέθηκαν στην περιοχή Καμένσκ-Σακτίνσκι, όπου είχε σταθμεύσει η οχηματοπομπή από χθες το βράδυ περίπου 30 χιλιόμετρα από το συνοριακό φυλάκιο του Ντονέτσκ παρατήρησαν εντούτοις την παρουσία φορτηγών που ανήκαν στην φάλαγγα, να παραμένουν σταθμευμένα σε αυτήν την περιοχή.

Συνοδευόμενοι από εκπροσώπους του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών της Ρωσίας μπόρεσαν να ανοίξουν περίπου 10 από τα φορτηγά όπου είδαν σάκους να περιέχουν αλεύρι, ζάχαρη και μπουκάλια νερό.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας υπογράμμισε σήμερα ότι η Ρωσία θα είναι η μόνη υπεύθυνη για την ασφάλειά της οχηματοπομπής.

«Η Ρωσία φέρει όλη την ευθύνη προκειμένου οι τρομοκράτες που ελέγχουν ορισμένες περιοχές στην περιφέρεια του Λουγκάνσκ να μην προβούν σε προκλήσεις εναντίον του προσωπικού του Ερυθρού Σταυρού που έχει αναλάβει τη διανομή της βοήθειας» υπογράμμισε.

Ουκρανός Υπ.Εξ.: «Ρωσικός στρατιωτικός εξοπλισμός πέρασε τη νύχτα στην Ουκρανία»

O υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι διαθέτει πληροφορίες ότι 70 κομμάτια ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού πέρασαν τα σύνορα με την Ουκρανία κατά διάρκεια της νύχτας.

«Ανησυχούμε πάρα πολύ για την κατάσταση όπως εξελίσσεται στην Ουκρανία καθώς, από τη μία, συζητάμε πάρα πολύ για την επονομαζόμενη ανθρωπιστική εφοδιοπομπή αλλά την ίδια στιγμή βλέπουμε την κλιμάκωση να συνεχίζεται και διαθέτουμε πληροφορίες ότι κατά τη διάρκεια της νύκτας 70 κομμάτια στρατιωτικού εξοπλισμού πέρασαν εκ νέου τα σύνορα» είπε ο Λίνας Λινκέβιτσους σε δημοσιογράφους κατά την άφιξή του σε μια έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας. Φίλιπ Χάμοντ εξέφρασε την ανησυχία του σήμερα για τις πληροφορίες ότι ρωσικά στρατιωτικά οχήματα έχουν διασχίσει τα σύνορα και έχουν περάσει στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας, υπογραμμίζοντας ότι μια τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να έχει «πολύ σοβαρές» συνέπειες.

«Είμαι πολύ ανήσυχος από τις πληροφορίες ότι ρωσικά στρατιωτικά οχήματα ίσως να πέρασαν τα σύνορα σήμερα το πρωί… Εάν ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό ή οχήματα βρίσκονται στην ανατολική Ουκρανία, πρέπει να αποσυρθούν αμέσως αλλιώς οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι πολύ σοβαρές» είπε στους δημοσιογράφους στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφερόμενος προφανώς σε πληροφορίες των Μέσων Ενημέρωσης.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…