Χέιλι: Το tweet του Τραμπ για το "κουμπί των πυρηνικών" του κρατά τον Κιμ σε εγρήγορση

Το tweet του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι διαθέτει μεγαλύτερο κουμπί για την εκτόξευση πυρηνικών όπλων σε σύγκριση με εκείνο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν κράταει τον Κιμ «σε εγρήγορση» και καθιστά σαφή τον κίνδυνο ενός πυρηνικού πολέμου, δήλωσε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι.

5a5295561dc5246c2f8b4627

Ερωτηθείσα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή του ABC «This Week», εάν το μήνυμα του Ρεπουμπλικανού προέδρου στο Twitter ήταν καλή ιδέα, η κ. Χέιλι απάντησε:

«Νομίζω ότι (ο Τραμπ) πρέπει πάντα να κρατάει τον Κιμ σε εγρήγορση. Είναι πολύ σημαντικό να μην επιτρέψουμε να γίνει τόσο αλαζόνας που να μην συνειδητοποιεί την πραγματικότητα του τί θα μπορούσε να συμβεί εάν θα ξεκινούσε έναν πυρηνικό πόλεμο».

Η Αμερικανίδα αξιωματούχος επισήμανε ότι θα πρέπει να καταστεί σαφές στην Πιονγιάνγκ ότι οι ΗΠΑ δεν θα ελαττώσουν την πίεση προς τον Κιμ.

«Δεν θα τους αφήσουμε ανενόχλητους να δραματοποιούν το γεγονός ότι έχουν ένα κουμπί στο γραφείο τους κι ότι μπορούν να καταστρέψουν την Αμερική», σημείωσε.

«Εμείς θέλουμε να τους υπενθυμίζουμε πάντα ότι μπορούμε επίσης να σας καταστρέψουμε, επομένως να είστε πολύ επιφυλακτικοί και προσεκτικοί στις δηλώσεις σας και στις ενέργειές σας», κατέληξε η κ. Χέιλι.

Αφού ο Κιμ Γιονγκ Ουν διαβεβαίωσε ότι έχει σε ετοιμότητα ένα κουμπί για την εκτόξευση πυρηνικών όπλων, ο Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε τους ισχυρισμούς του την περασμένη εβδομάδα, διαβεβαιώνοντας σε tweet του ότι το κουμπί που ο ίδιος διαθέτει είναι μεγαλύτερο και δυνατότερο.

Δείχνει σημάδια έπαρσης ο Αυτιάς: «Η μέτρηση δείχνει ότι είμαι πρώτος στις καρδιές του κόσμου» (video)

autias koinonia

Δείχνει σημάδια έπαρσης ο Αυτιάς: «Η μέτρηση δείχνει ότι είμαι πρώτος στις καρδιές του κόσμου» (video)

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ πορεύεται με... σιγουριά μετά την χθεσινή δημοσκόπηση και δείχνει την…