Newsroom

Newsroom

Βραβεύθηκαν οι κορυφαίοι του αθλητισμού για το 2013

Κορυφαίος αθλητής για το 2013 αναδείχθηκε από τον ΠΣΑΤ για τρίτη διαδοχική χρονιά ο κολυμβητής Σπύρος Γιαννιώτης, που το καλοκαίρι…

psatds

Κορυφαίος αθλητής για το 2013 αναδείχθηκε από τον ΠΣΑΤ για τρίτη διαδοχική χρονιά ο κολυμβητής Σπύρος Γιαννιώτης, που το καλοκαίρι αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στα 10χλμ. ανοικτής θάλασσας στη Σανγκάη, «νικώντας» τον μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού Βασίλη Σπανούλη και τον πρωταθλητή του πινγκ-πονγκ Παναγιώτη Γκιώνη.

Στις γυναίκες, πρώτη στα προτιμήσεις των αθλητικών συντακτών ήταν η κωπηλάτρια Κατερίνα Νικολαΐδου, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας νέων. Συνυποψήφιες ήταν η αθλήτρια της ξιφασκίας Βάσω Βουγιούκα και η αθλήτρια της πάλης Μαρία Πρεβολαράκη.

Στην κατηγορία της καλύτερης ομάδας, νικήτρια αναδείχθηκε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, προσπερνώντας την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού και την εθνική ομάδα πόλο νεανίδων.

Καλύτερος προπονητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο Φερνάντο Σάντος, μπροστά από τον Γιώργο Μορφέση και τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος όμως τιμήθηκε με ειδική διάκριση για τις επιτυχίες του με την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. 

Παράλληλα, ο ΠΣΑΤ απένειμε τα εξής βραβεία και διακρίσεις:

– Έπαθλο ήθους και προσφοράς του ΠΣΑΤ στον Διονύση Χιώτη. 

– Τιμητικό βραβείο στον σύνδεσμο φιλάθλων της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου “Γαλανόλευκος Φάρος”. 

– Τιμητικό βραβείο στην ομάδα ποδοσφαίρου των κοριτσιών του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Μουζάκιου Καρδίτσας, που κατέκτησαν την πρώτη θέση που στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των Λυκείων όλης της χώρας. 

– Τιμητικό βραβείο στον Γυμναστικό Σύλλογο Χανίων για δράση του και τις επιδόσεις των αθλητών του. 

– Τιμητική διάκριση στην Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής για την προσφορά της στον αθλητισμό και στον αθλητή του μοντέρνου πεντάθλου Άγγελο Βασιλείου. 

– Έπαθλο “Κοινωνικής Προσφοράς” στην οικογένεια Βασίλη Πλευρίτη, για την προσφορά τους στον Αθλητισμό και συγκεκριμένα στην υδατοσφαίριση. 

– Βραβεία ανερχόμενων ταλέντων: Δωροθέα Γρούμπα (χάντμπολ), Απόστολος Χρήστου (κολύμβηση), Ζήσης Σούλιος (ποδηλασία). 

– Κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία: Παρασκευή Καντζά (στίβος). Το βραβείο διεκδίκησαν οι: Δήμητρα Κοροκίδα (στίβος), Μαρία Σταματούλα (στίβος). 

– Κορυφαίος αθλητής με αναπηρία αναδείχθηκε ο Γιάννης Κωστάκης (κολύμβηση). “Πίσω από τα βραβεία αυτά κρύβονται πολλή προσπάθεια, πολλές ώρες προπονήσεων. Και όλα αυτά για να σηκώσουμε την σημαία της Ελλάδας ψηλά. Γι’ αυτό και ζητάμε την στήριξη για να μπορούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο και να προσπαθούμε να ακούγεται ο Εθνικός μας Ύμνος σε όλες της διοργανώσεις”, τόνισε.  Το βραβείο διεκδίκησαν κι οι Γιώργος Βαγιανόπουλος (στίβος) και Γρηγόρης Πολυχρονίδης (μπότσια). 

– Καλύτερη ομάδα με αναπηρία, η Εθνική ομάδα τένις με αμαξίδιο. “Δεν έχουμε υπερφυσικές δυνάμεις. Με αυτό που κάνουμε ζούμε και προσπαθούμε για το καλύτερο”, ανέφεραν οι αθλητές. 

– Τιμητικό βραβείο στον Άγγελο Βασιλείου (μοντέρνο πένταθλο) γιατί συνδυάζει τον πρωταθλητισμό με τις μαθητικές και σχολικές επιδόσεις. 

– Τιμητικό βραβείο στον Πρωτέα Βούλας ο οποίος κατέκτησε το Κύπελλο στο μπάσκετ γυναικών. 

– Τιμητικό βραβείο στην Εθνική ομάδα πινγκ πονγκ ανδρών η οποία κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε στην Αυστρία.

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…