Newsroom

Newsroom

Βοηθήστε τη NASA να εντοπίσει αστεροειδείς και κερδίστε 35 χιλιάδες δολάρια

Αρχίζει σήμερα Δευτέρα το Asteroid Data Hunter με έπαθλο 35.000 δολάρια. Πρόκειται για διαγωνισμό της NASA για προγραμματιστές, οι οποίοι καλούνται μέσα…

asteroid

Αρχίζει σήμερα Δευτέρα το Asteroid Data Hunter με έπαθλο 35.000 δολάρια. Πρόκειται για διαγωνισμό της NASA για προγραμματιστές, οι οποίοι καλούνται μέσα στους επόμενους έξι μήνες να αναπτύξουν αλγορίθμους που θα μπορέσουν  να βοηθήσουν στον εντοπισμό αστεροειδών, οι οποίοι κατευθύνονται προς τη γη.

Ο διαγωνισμός αυτός έχει διπλό στόχο. Αφενός η αποφυγή μιας καταστροφικής σύγκρουσης σαν εκείνης στον Κόλπου του Μεξικού που οδήγησε στην εξαφάνιση των δεινοσαύρων πριν από 66 εκατομμύρια χρόνια και αφετέρου τα πολύτιμα ορυκτά από τα οποία αποτελούνται οι διαστημικοί βράχοι.

Αυτή τη στιγμή εκτιμάται πως παρακολουθείται μόνο το 1% των αντικειμένων που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον ήλιο, σύμφωνα με την εταιρεία Planetary Resources, η οποία συνεργάζεται με τη NASA στο πλαίσιο του διαγωνισμού.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…