Βοήθεια της Παγκόσμιας Τράπεζας στη Σερβία για τις καταστροφές από τις πλημμύρες

Προτεραιότητα συνιστά για τη σερβική κυβέρνηση, η αντιμετώπιση των καταστροφών από τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν τη Σερβία δήλωσε η…

serv 0

Προτεραιότητα συνιστά για τη σερβική κυβέρνηση, η αντιμετώπιση των καταστροφών από τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν τη Σερβία δήλωσε η αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Λόρα Τακ, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Η Λόρα Τακ δήλωσε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων, Tanjug, ότι συνομίλησε με τον κ. Βούτσιτς τη Δευτέρα και επισκέφθηκε την προηγούμενη μέρα, μαζί με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ζοράνα Μιχαήλοβιτς, τον Δήμο Ομπρένοβατς του Βελιγραδίου, που επλήγη στο μεγαλύτερο βαθμό από τις πλημμύρες.

Η Παγκόσμια Τράπεζα έχει ήδη δώσει χορηγήσει 150.000 δολάρια στη Σερβία για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών από τις καταστροφές, ενώ προτίθεται να προβεί σε ανακατανομή των κονδυλίων στο χαρτοφυλάκιο των υφιστάμενων έργων, προκειμένου να εξασφαλίσει άμεση χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών.

“Έπειτα από αυτό, η Παγκόσμια Τράπεζα είναι έτοιμη να χορηγήσει ένα νέο δάνειο επείγουσας συνδρομής και να διασφαλίσει ότι θα προωθηθεί άμεσα”, ανέφερε η κ. Τακ. “Βεβαίως, ενθαρρύνουμε τη σερβική κυβέρνηση να επωφεληθεί πρώτα από τους πόρους που είναι διαθέσιμοι από την ΕΕ, αλλά μπορούμε να παρέχουμε οποιοδήποτε ποσό για επιπρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες αρκετά σύντομα, μέσα από τις διαδικασίες επείγουσας συνδρομής”, πρόσθεσε.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…