Βενεζουέλα: Βάφτισε πραξικόπημα τις διαδηλώσεις ο Μαδούρο

«Είμαστε αντιμέτωποι με ένα επίμονο πραξικόπημα που ξεκίνησε ενάντια στη Βενεζουέλα», δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο. «Ο επικεφαλής…

venezuela riots 1

«Είμαστε αντιμέτωποι με ένα επίμονο πραξικόπημα που ξεκίνησε ενάντια στη Βενεζουέλα», δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο. «Ο επικεφαλής του φασιστικού στρατοπέδου έχει ήδη φυλακιστεί και θα κάνω το ίδιο σε όλους τους φασίστες όπου κι αν βρίσκονται . Δεν θα αποδεχθώ τις προκλήσεις κατά του λαού της Βενεζουέλας», συμπλήρωσε, προειδοποιώντας πως θα ακολουθήσουν κι άλλοι τον δρόμο του Λεοπόλδο Λόπεζ που συνελήφθη την Τρίτη.

Επέρριψε την ευθύνη για την φονική βία σε «ένοπλους μασκοφόρους άνδρες οι οποίοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη» και κάλεσε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης για σταματήσουν τις διαδηλώσεις και τη βία. «Πάω να αγωνιστώ για τη δημοκρατία », είπε.

Το Καράκας είχε ανακοίνωσε ότι μια ακόμη γυναίκα έχασε τη ζωή της ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε έξι,. Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση στο Καράκας η γυναίκα αν και δεν συμμετείχε στις διαδηλώσεις θεωρείται θύμα της βίας. Και αυτό διότι ενώ έπαθε έμφραγμα στο σπίτι της το ασθενοφόρο που την μετέφερε στο νοσοκομείο μπλοκαρίστηκε από αντικυβερνητικούς διαδηλωτές με αποτέλεσμα η γυναίκα να καταλήξει. Το θύμα ήταν μητέρα εργαζόμενου στην κρατική τηλεόραση VTV.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό ανάμεσα στα θύματα των διαδηλώσεων είναι και μία 21χρονη «βασίλισσα της ομορφιάς» η Χενέσις Καρμόνα, η οποία πέθανε στο νοσοκομείο της πόλης Βαλένθια εξαιτίας τραυμάτων που υπέστη στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Η Καρμόνα – το πέμπτο θύμα της πολιτικής βίας στη Βενεζουέλα- ήταν φοιτήτρια Κοινωνικών Επιστημών και τραυματίστηκε από σφαίρα στο κεφάλι κατά τις διαμαρτυρίες για τη σύλληψη του Λόπεζ. Είχε ψηφιστεί ως Μις Τουρισμός στην περιοχή Καραμπόμπο της Βενεζουέλας .

Η αντιπολίτευση κατήγγειλε ότι η διαδήλωση κατά της κυβέρνησης στη Βαλένθια δέχτηκε επίθεση από ένοπλους υποστηρικτές της κυβέρνησης, οι οποίοι τραυμάτισαν επίσης επτά μαθητές.

Και στη φημισμένη πόλη της Βενεζουέλας, το Μαρακαΐμπο, στα δυτικά της χώρας, ένας ρωμαιοκαθολικός ιερέας, ο Χοσέ Παλμάρ πολέμιος της κυβέρνησης, ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς, όπως ο ίδιος κατήγγειλε, όταν προσπάθησε να αποτρέψει την καταστολή μια μαθητικής αντικυβερνητικής διαδήλωσης.

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

2579781

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

«Ξεπεράστηκαν φόβοι και ντροπές και άρχισαν να μιλάνε» ανέφερε ο διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Νισύρου,…

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

ΕΡΤ

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

«Ο Μεντιλίμπαρ έχει αποδείξει ότι έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας», είπε ο Κώστας Παπαδόπουλος μιλώντας…