Newsroom

Newsroom

ΒΑΤΟΠΕΔΙ Ltd

Ένας πολύ δραστήριος επιχειρηματίας που θα μπορούσε να έχει βραβευθεί επί σειρά ετών ως ο «επιχειρηματίας» της χρονιάς ήταν ο…

vatopedi

Ένας πολύ δραστήριος επιχειρηματίας που θα μπορούσε να έχει βραβευθεί επί σειρά ετών ως ο «επιχειρηματίας» της χρονιάς ήταν ο «κλινήρης» ηγούμενος Εφραίμ. Η επιχειρηματικότητα του είναι αξιοζήλευτη καθώς ο ρασοφόρος είχε δημιουργήσει ένα δίκτυο κυρίως off shore επιχειρήσεων με αποτέλεσμα τα λεφτά να καταλήγουν, παρά τις μετακινήσεις τους, στο ίδιο πορτοφόλι.

Οι εταιρείες που συμμετείχε ο ηγούμενος και η Μονή Βατοπεδίου είναι τέσσερις και όλες μεταξύ τους συνδέονται. Στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΝΘΕΜΙΑΣ μετέχουν οι εταιρείες ΠΑΠΙΣΤΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ σε ποσοστό 70% και η εταιρεία Rassadel Ltd σε ποσοστό 30%.Το 2002 ιδρύθηκε η ΠΑΠΙΣΤΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ και το 2004 έγινε το πρώτο βήμα επέκτασης του Ομίλου εκτός Ελλάδος με την ίδρυση της PAPISTAS TRADING EUROPE LTD στην Κύπρο. Το 2006 ιδρύθηκε η ΑΝΘΕΜΙΑΣ Α.Ε. και το 2007 δημιουργήθηκαν άλλες δυο εταιρείες. Η CAPITAL HOLDING REAL ESTATE LTD με έδρα την Κύπρο, η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία της μονής Βατοπεδίου στο νησί και η ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε., θυγατρική της προηγούμενης, στον τομέα της εκμίσθωσης ιδιόκτητων ακινήτων σε μεγάλους πελάτες.

ΑΝΘΕΜΙΑΣ

Η περιβόητη εταιρεία ΑΝΘΕΜΙΑΣ του Αθανάσιου Πάπιστα που αγόρασε από τον ηγούμενο Εφραίμ τα 64 οικόπεδα του Δημοσίου, έχει συνεταίρο την κυπριακή offshore εταιρεία Rassadel Ltd του Άθου Κοϊρανίδη, η οποία διαχειριζόταν και επένδυε τα χρήματα της Μονής Βατοπεδίου. Πρόκειται για την εταιρεία που αγόρασε τα οικόπεδα στη Θεσσαλονίκη. Συμμετέχει κατά 70% ο επιχειρηματίας Αθ. Πάπιστας και κατά 30% η Rassadel του Αθ. Κοιρανίδη. Στην εταιρεία Ανθεμιάς Α.Ε. ο κ. Κοϊρανίδης ήταν ιδρυτικό στέλεχος και παρέμεινε μέλος του Δ.Σ. Η εταιρεία συστήθηκε τον Νοέμβριο του 2006 και πέρασε στον έλεγχο του ομίλου εταιρειών Πάπιστας Συμμετοχική Α.Ε. Η τελευταία ξεκίνησε ως εταιρεία υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας με έδρα την Κοζάνη, στα τέλη 1990 και πρόσφατα επεκτάθηκε σε πανελλαδική κλίμακα, χάρη στην απόφαση της Vodafone να επενδύσει σ’ αυτήν.

Madeus Ltd

Η madeus είναι η δεύτερη κυπριακή εταιρεία που διατηρεί χαρτοφυλάκιο 30 εκατ. ευρώ. Η MADEUS έχει συσταθεί στο νομικό γραφείο του Τάσσου Παπαδόπουλου στις 15/10/2007, δύο σχεδόν χρόνια μετά τη Rassadel Co. Limited, η οποία ελέγχεται επίσης από την Μονή. Στο καταστατικό της αναφέρεται ότι είναι κυρίως επενδυτική εταιρεία με δυνατότητες επέκτασης και σε άλλους τομείς. Επικεφαλής και κάτοχος του συνόλου των μετοχών της MADEUS εμφανίζεται να είναι ο Αθως Κοιρανίδης οικονομικός διαχειριστής και σύμβουλος της Μονής Βατοπεδίου, αλλά και μέλος του Δ.Σ. της ΑΝΘΕΜΙΑΣ Α.Ε., που απέκτησε τα 64 από τα ακίνητα του Δημοσίου που παραχωρήθηκαν στη Μονή. Το μετοχικό κεφάλαιο της MADEUS είναι ύψους 1.710 ευρώ διαιρεμένο σε 1.000 μετοχές αξίας 1,71 ευρώ εκάστη.

ΠΑΠΙΣΤΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε

Η ΠΑΠΙΣΤΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε ιδρύθηκε το 2005. Στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΝΘΕΜΙΑΣ μετέχουν οι εταιρείες ΠΑΠΙΣΤΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ σε ποσοστό 70% και η εταιρεία Rassadel Ltd σε ποσοστό 30% μέσα από διαδοχικές αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου της Πάπιστας Συμμετοχική Α.Ε. και με τη λήψη ομολογιακών δανείων, δημιουργήθηκε ο όμιλος Πάπιστας, ο οποίος αριθμεί σήμερα 14 εταιρείες εκ των οποίων οι δύο στην Κύπρο: Η Papistas trading LTD (τέλη του 2004) και η SP Capital Holding Real Estate LTD, το 2007. Η δεύτερη είναι η εταιρεία διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων της μονής Βατοπεδίου στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Πάφο.

Rassadel Ltd

Η κυπριακή offshore εταιρεία κατέχει το 30% της «Ανθεμιάς», είναι μεγαλομέτοχος της MIG, έχει ως τελικό δικαιούχο τη Μονή Βατοπεδίου και εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο της αγοραπωλησίας των 64 ακινήτων στη Θεσσαλονίκη.

Η «Ανθεμιάς» του επιχειρηματία Αθ. Πάπιστα, η οποία αγόρασε 64 ακίνητα της Θεσσαλονίκης έχει συνεταίρο την κυπριακή offshore εταιρεία Rassadel Ltd του Άθου Κοϊρανίδη, η οποία διαχειρίζεται και επενδύει τα χρήματα της Μονής Βατοπεδίου. Ο Κύπριος μάνατζερ Κοϊρανίδης, ο οποίος είναι ιδρυτικό στέλεχος της εταιρείας ΑΝΘΕΜΙΑΣ και μέλος του Δ.Σ. παράλληλα, αποτελεί τον ιδιοκτήτη και μοναδικό μέτοχο της εταιρείας Rassadel Ltd. Άρα, η εταιρεία που κατασκευάζει τις πολυτελείς κατοικίες στην Καρδία Θεσσαλονίκης, είναι συνέταιρος της εταιρείας που τα πούλησε. Επιβεβαιώνεται δε πλήρως αυτή η σύνδεση, από παραστατικά από τα οποία προκύπτει ότι τα 41 εκατ. -τιμή πώλησης του ολυμπιακού ακινήτου- και τα 9 εκατ. της δωρεάς, ο κ. Κοιρανίδης, που τα παρέλαβε σε επιταγές χέρι με χέρι ως εκπρόσωπος της Μονής στην Κύπρο, τα κατέθεσε σε λογαριασμό της Rassadel.

Μία περίεργη σύμπτωση η οποία αποδεικνύει την σχέση της Μονής Βατοπαιδίου με την Rassadel είναι ότι όταν ο ηγούμενος Εφραίμ ζήτησε δάνειο για τους φιλανθρωπικούς σχεδιασμούς της Μονής, ανάμεσα στα δικαιολογητικά υπήρξε και εγγυητική επιστολή από την Rassadel Ltd. Παράλληλα η εταιρεία Rassadel Ltd εκπροσωπείται νόμιμα από τον δικηγόρο Αλέξανδρο Χατζηαλεξάνδρου, ο οποίος είναι και νομικός σύμβουλος της Μονής Βατοπεδίου. Σύμπτωση και μάλιστα παράδοξη, αν σκεφτεί κανείς, ότι ο κ. Πάπιστας καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, δήλωσε ότι μέχρι πρόσφατα δεν γνώρισε τον ηγούμενο Εφραίμ, παρά το ότι είχαν κοινούς συνέταιρους. Η RASSADEL, μάλιστα, έχει σχεδόν 9 εκατ. μετοχές στον όμιλο του Α. Βγενόπουλου, MIG. αξίας περίπου 60 εκατ. ευρώ.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…