Newsroom

Newsroom

Τζόνι Κας: Ο "άνθρωπος με τα μαύρα" που άλλαξε τη μουσική

«Γεια σας. Είμαι ο Τζόνι Κας». Με αυτή τη φράση άνοιγε πάντοτε τις συναυλίες του ο «άνθρωπος με τα μαύρα», ο οποίος έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, στις 12 Σεπτεμβρίου του 2003. Μελαγχολικός και με μπάσα φωνή, έκανε στίχους και τραγούδι τη ζωή και τις αντιφάσεις της Αμερικής.

59b80d271dc524294e8b4598

Ήταν ένας θρύλος της μουσικής κάντρι, στιχουργός, συγγραφέας και ηθοποιός. Η καριέρα του ξεκίνησε τη δεκαετία του 1950 και κατάφερε να συνθέσει συνολικά 500 τραγούδια. Η σύντροφός του Τζουν Κάρτερ έφυγε από τη ζωή τον Μάιο του 2003 και λίγους μήνες αργότερα, στις 12 Σεπτεμβρίου 2003, πέθανε και ο Τζόνι Κας.

Ήταν ένα από τα επτά παιδιά μιας φτωχής, αγροτικής οικογένειας, που για να εξασφαλίσει τα προς το ζην καλλιεργούσε νοικιασμένα βαμβακοχώραφα.

Τα πιο διάσημα άλμπουμ στη δισκογραφία του Κας είναι τα « Johnny Cash at Folsom Prison» και «Johnny Cash at San Quentin». Από το 1969 έως το 1971 παρουσίασε την τηλεοπτική εκπομπή του δικτύου ABC «The Johnny cash Show» όπου φιλοξενήθηκε, μεταξύ άλλων σημαντικών καλλιτεχνών, και ο Λούις Άρμστρονγκ. Ο Κας πέτυχε πωλήσεις που φτάνουν τους 53 εκατομμύρια δίσκους και έλαβε 15 βραβεία Γκράμυ.

Είχε εθισμό στις αμφεταμίνες και τα βαρβιτουρικά. Το 1997, διαγνώστηκε με τη νευροεκφυλιστική νόσο «σύνδρομο Shy-Drager», μια μορφή ατροφίας πολλαπλών οργανικών συστημάτων. Το 1998 εισήχθη στο νοσοκομείο με σοβαρή πνευμονία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα σημαντική ζημιά στους πνεύμονές του.

Πέθανε σε ηλικία 73 ετών λόγω επιπλοκών που προκλήθηκαν από το διαβήτη στις 12 Σεπτεμβρίου 2003, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Baptist στο Νάσβιλ.

Ο Τζόνι Kας θάφτηκε δίπλα στη γυναίκα του κοντά στο σπίτι του στο Hendersonville του Τενεσί.



Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…