Newsroom

Newsroom

Το τζατζίκι αλλιώς…

Μήπως είστε από αυτούς που αγαπάνε το τζατζίκι; Αν ναι, δοκιμάστε και μία διαφορετική συνταγή που θα σας εκπλήξει ευχάριστα.…

tzatziki

Μήπως είστε από αυτούς που αγαπάνε το τζατζίκι; Αν ναι, δοκιμάστε και μία διαφορετική συνταγή που θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Συνοδεύστε με αυτήν οποιοδήποτε spicy ινδικό φαγητό αλλά και ψητά κρέατα. Προσφέρει μία υπέροχη φρεσκάδα με το σκόρδο, το κρεμμυδάκι, το τζίντζερ και τις πιπερίτσες να βγαίνουν από την απαλή βάση του γιαουρτιού με το αγγούρι. 

Υλικά
2 φλ. γιαούρτι της αρεσκείας σας
2 φρέσκα κρεμμύδια
1-2 πράσινες καυτερές πιπεριές
1 δάχτυλο τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο
1 αγγούρι
χυμό από 1 λεμόνι
μια πρέζα σπόρια κύμινου
ολόκληρα μαύρα πιπέρια

Εκτέλεση

Καθαρίστε το αγγούρι και σκάψτε το με κουτάλι για να βγάλετε τα σπόρια του.Βάλτε το γιαούρτι σ’ ένα μπολ και ξύστε από πάνω το αγγούρι στον τρίφτη.

Κάντε το σκόρδο και το τζίντζερ πουρέ και βάλτε το μέσα στο γιαούρτι μαζί με το χυμό του λεμονιού, ανακατεύοντας.Ψιλοκόψτε τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια.Κρατείστε λίγα για γαρνιτούρα και βάλτε τα υπόλοιπα στο μίγμα. 

Σ’ ένα μικρό τηγάνι ψήστε σκέτα τα σπόρια του κύμινου μέχρι να καπνίσουν και γίνουν σκόνη.
Προσθέστε το μαύρο πιπέρι και το αλάτι.Ρίξτε το μίγμα στο γιαούρτι.Αφήστε το τζατζίκι στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα για να ενωθούν οι γεύσεις.

Το τζατζίκι σας είναι έτοιμο!

Πηγή: spoons.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…