Newsroom

Newsroom

Τζανακόπουλος: Δεν τίθεται ζήτημα νέων μέτρων

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει ενιαία φωνή, η οποία εκφράζεται από τον πρωθυπουργό, καθώς και πως δεν τίθεται ζήτημα νέων μέτρων.

5944f97a1dc5247a6c8b456b 2

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ  ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε αφενός την οικονομική πορεία της χώρας που την οδηγεί, όπως είπε, εκτός μνημονίων αλλά και στην αναβαθμισμένη γεωστρατηγική της θέση.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως από τη Δευτέρα ορισμένες εφημερίδες προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα, αλλά χθες ήρθε η κ. Λαγκάρντ να απαντήσει, πως δεν ζητούν νέα μέτρα από την Ελλάδα. 

«Χωρίς να υπάρχει επίσημη ή ανεπίσημη δήλωση από το Ταμείο ορισμένα μέσα επέμεναν στο σενάριο των νέων μέτρων», ανέφερε χαρακτηριστικά  ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολιάζοντας δηκτικά πως το Ταμείο έχει ένα συγκεκριμένο απαισιόδοξο τρόπο να υπολογίζει τα νούμερα και κάθε φορά πέφτει έξω κι «έτσι θα πέσει έξω και για το 2018», τόνισε. 

Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, πιάνει τους στόχους και φέτος θα διανείμουμε κοινωνικό μέρισμα, υψηλότερο από το περσινό, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σημείωσε πως τα τελευταία δυο χρόνια στην ελληνική οικονομία έχουν εισρεύσει περισσότερα από δυο δισεκατομμύρια σε επενδύσεις, ενώ το 2017, έπειτα από δέκα χρόνια, πραγματοποιήθηκε η πρώτη βιομηχανική επένδυση. Επίσης, όπως τόνισε, έχουν προχωρήσει παρά πολύ και οι μεταρρυθμίσεις αναφορικά με τη μείωση της γραφειοκρατίας. 

Διέψευσε επίσης, πως τον Αύγουστο υπήρξε υστέρηση εσόδων, υπογραμμίζοντας πως η διαφορά προέκυπτε από τη μεταφορά της πληρωμής του ΕΝΦΙΑ τον Σεπτέμβριο, χρεώνοντας σκοπιμότητα ή άγνοια, σε όσους επέμεναν για «τρύπα» στα έσοδα.

Για το Ελληνικό 

Αναφερθείς στο ζήτημα του Ελληνικού και τις τυχόν καθυστερήσεις, ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε:

«Βρισκόμαστε απολύτως και πλήρως εντός χρονοδιαγράμματος» και υπενθύμισε πως ο επενδυτής καθυστέρησε να καταθέσει την περιβαλλοντική μελέτη. Μάλιστα τόνισε πως μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έγιναν πολύ δύσκολες διοικητικές ενέργειες. Συμπλήρωσε πως με βάση τη σύμβαση δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ξεκινήσει η επένδυση, καθώς ελληνικό Δημόσιο έχει κάνει όλα όσα του αναλογούσαν. Εκτίμησε πως μέχρι το καλοκαίρι του 2018 οι μετοχές του Δημοσίου θα μεταβιβαστούν στην εταιρεία Λάμδα.  

Για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Αναφερθείς στο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, το ενέταξε στο πλαίσιο των διεθνών επαφών του Αλέξη Τσίπρα με ηγέτες μεγάλων χωρών οι οποίες βλέπουν, όπως είπε, την Ελλάδα ως ευκαιρία για μεγάλες επενδύσεις αλλά ταυτόχρονα αντιλαμβάνονται πως αποτελεί πόλο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

«Έρχεται σε συνέχεια σειράς διεθνών επαφών του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης -τα τελευταία δυο χρόνια- καθώς έχει αναβαθμιστεί η χώρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος. 

Η συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ γίνεται στο πλαίσιο διμερών επαφών και συναντήσεων που πραγματοποιούνται και με ηγέτες άλλων μεγάλων χωρών οι οποίες αντιλαμβάνονται ότι η έξοδος της Ελλάδας από την επιτροπεία δημιουργεί τις προϋποθέσεις να προχωρήσουν μεγάλες και πολύ μεγάλες επενδύσεις, ενώ ταυτόχρονα αντιλαμβάνονται και τον γεωπολιτικό ρόλο της χώρας, όπως υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Πρόσθεσε δε πως η χώρα μας εγγυάται τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.  

Τι είπε για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Αναφορικά με τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους οικείους του, ζήτησε να μην πολιτικοποιηθεί ένα τραγικό γεγονός.

Υπογράμμισε πως ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και έχει δώσει εντολή για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να προεξοφλήσω τα συμπεράσματα των αρχών» είπε και προσέθεσε ότι δεν θα πρέπει να αναζητηθεί πολιτική υπεραξία από ένα τραγικό γεγονός. «Συστήνω ηπιότητα και ψυχραιμία και αναμονή της επίσημης ενημέρωσης από την ΕΛΑΣ», είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να μην υπάρξουν πολιτικές διαιρέσεις στη σκιά ενός τραγικού γεγονότος.  

 «Η κυβέρνηση έχει ενιαία φωνή η οποία εκφράζεται από τον πρωθυπουργό και όλοι τοποθετούμαστε με τον ίδιο τρόπο» απάντησε ερωτηθείς εάν και ο κυβερνητικός εταίρος, οι ΑΝΕΛ, συμφωνούν με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.  

Ο συμβολισμός της πτήσης του πρωθυπουργού με F16

Ερωτηθείς για τον συμβολισμό της πτήσης του πρωθυπουργού με F16, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι ισχύουν όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό της Πολεμικής Αεροπορίας γνωρίζοντας ότι οι πιλότοι μας διακινδυνεύουν τη ζωή τους πάνω στο καθήκον.

Για το εάν η πτήση ήταν μήνυμα προς τη γείτονα χώρα, λίγο πριν από την επίσκεψη στις ΗΠΑ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων «δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς τους γείτονες που δεν συμβάλουν στην εμπέδωση καλής γειτονιάς, ωστόσο εμείς με τους φίλους και γείτονες Τούρκους προσπαθούμε να είμαστε σε διπλωματικό διάλογο και επαφή».

Για το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στη ΝΔ καταλογίζοντάς της ακροδεξιά ροπή και άφησε αιχμές για τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου.

Παράλληλα, επισήμανε πως το νομοσχέδιο για τον αυτοπροσδιορισμό της ταυτότητας φύλου δεν τραυμάτισε τη συγκυβέρνηση, καθώς πέρασε με ευρύτατη πλειοψηφία από τη Βουλή, ενώ για το άρθρο 3 υπογράμμισε ότι δεν τέθηκε κομματική πειθαρχία αλλά ο κάθε βουλευτής ψήφισε κατά συνείδηση.  

Τέλος, για την επεξεργασία νομοσχεδίου αναφορικά με τη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης, ο κ. Τζανακόπουλος επιτέθηκε στη ΝΔ, λέγοντας πως μετά τη συντριπτική κοινοβουλευτική ήττα που υπέστη ο κ. Μητσοτάκης στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, αντί να προσπαθήσει να διορθώσει την εικόνα της ΝΔ, εξαπέλυσε μια επίθεση χαμηλής πολιτικής ποιότητας ενάντια στην κυβέρνηση. 

«Δεν τίθεται θέμα χρήσης κάνναβης όπως το παρουσίασε η ΝΔ, υπάρχει σε εξέλιξη στο υπουργείο Υγείας η εξεργασία ενός σχεδίου για τη χρήση φαρμακευτική κάνναβης για συγκεκριμένες περιπτώσεις ασθενών», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και χρέωσε στη ΝΔ προσπάθεια διαστρέβλωσης του θέματος.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…