Newsroom

Newsroom

Τζανακόπουλος: 1,1 δισ. σε βάθος δεκαετίας για τα F-16

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στη τηλεόραση του Kontra τόνισε πως η αναβάθμιση των F-16 θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό κατά 1,1 δισ. σε βάθος δεκαετίας.

59e9109c1dc524f8508b47e1

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό το βράδυ της Πέμπτης, τόνισε ότι η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί κυριαρχική πράξη της χώρας.

Επανέλαβε, δε, ότι θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για το θέμα στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και εφόσον ζητηθεί, και σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, τονίζοντας πως αναβαθμίζεται η οικονομική θέση Ελλάδας και το ενδιαφέρον επενδυτών.

Σε ό,τι αφορά την τρίτη αξιολόγηση, ανέφερε πως προχωρά χωρίς δημοσιονομικό ζήτημα. Επέμεινε εξάλλου ότι στόχος είναι να κλείσει γρήγορα η τρίτη αξιολογηση, προκειμένου να εξεταστούν λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά το ζήτημα του χρέους και να ολοκληρωθεί επιτυχώς το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018.

Για συμμετοχή του ΔΝΤ, είπε πως μπορεί να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με τη συμμετοχή του Ταμείου, εφόσον δεν θέσει τεχνητά εμπόδια.