Newsroom

Newsroom

Twitter: Παίρνει πίσω τις αλλαγές για το μπλοκάρισμα χρηστών

Να πάρει πίσω αλλαγές τις οποίες είχε κάνει όσον αφορά στο σύστημα μπλοκαρίσματος άλλων χρηστών αποφάσισε το Twitter, μετά από…

twitter logo bird

Να πάρει πίσω αλλαγές τις οποίες είχε κάνει όσον αφορά στο σύστημα μπλοκαρίσματος άλλων χρηστών αποφάσισε το Twitter, μετά από θύελλα αντιδράσεων.
Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες αλλαγές, οι χρήστες τους οποίους κάποιος είχε μπλοκάρει είχαν τη δυνατότητα να βλέπουν tweets του και να προβαίνουν σε έναν βαθμό αλληλεπίδρασης μαζί του. Ωστόσο, πολλοί χρήστες της δημοφιλούς υπηρεσίας αντέδρασαν έντονα, με αποτέλεσμα το Twitter να επιστρέψει άμεσα στους προηγούμενους κανόνες, βάσει των οποίων ο μπλοκαρισμένος χρήστης δεν μπορεί να «κάνει follow» τον λογαριασμό που τον έχει μπλοκάρει. Στην ουσία, αυτό που «κοβόταν» στο πλαίσιο της συγκεκριμένης αλλαγής ήταν οι ενημερώσεις (notifications) του μπλοκαρισμένου χρήστη σχετικά με τη δραστηριότητα του «στόχου», ενώ παράλληλα δεν γνωστοποιούνταν στον μπλοκαρισμένο χρήστη ότι ο «στόχος» είχε προχωρήσει στη λήψη του συγκεκριμένου μέτρου.
Η εν λόγω δυνατότητα χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση κακόβουλων και αγενών σχολιαστών (trolls). «Νωρίτερα σήμερα, κάναμε μια αλλαγή στον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα block του Twitter. Αποφασίσαμε να αναστρέψουμε τις αλλαγές μετά από σχόλια από πολλούς χρήστες – ποτέ δεν θα θέλαμε να παρουσιάσουμε χαρακτηριστικά που θα είχαν ως αποτέλεσμα οι χρήστες μας να νιώθουν λιγότερο ασφαλείς» έγραψε την Παρασκευή ο Μάικλ Σίπεϊ, αντιπρόεδρος προϊόντων της εταιρείας, προσθέτοντας ότι τα blocks τα οποία είχαν εφαρμοστεί στο παρελθόν είναι ξανά σε ισχύ.
Κατά τον Σίπεϊ, μετά την ανάκληση της αλλαγής, οι μπλοκαρισμένοι χρήστες θα είναι πάλι σε θέση να γνωρίζουν πότε έχουν μπλοκαριστεί. «Θεωρούμε ότι αυτό δεν είναι ιδανικό, σε μεγάλο βαθμό λόγω των αντιποίνων σε βάρος των users που τους μπλόκαραν, που σημειώνονται συχνά. Κάποιοι χρήστες ανησυχούν για αυτά τα αντίποινα όσο ανησυχούν για την παρενόχληση πριν το block» υπογράμμισε.
Γενικότερα, το Twitter έχει κατά καιρούς κληθεί να κάνει περισσότερα για την αντιμετώπιση φαινομένων cyber-bullying και trolling (online συνεχιζόμενης παρενόχλησης), μετά από σειρά αναφορών για περιπτώσεις συστηματικών απειλών και εξύβρισης. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα τη δυνατότητα αναφοράς ενός tweet (report).
naftemporiki.gr

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…