Τσίπρας: Σταματήστε την προπαγάνδα με τους πλειστηριασμούς

"Καμία λαϊκή κατοικία δεν πρόκειται να εκπλειστηριαστεί, καμιά υπερχρεωμένη οικογένεια δεν κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της", διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του αναπτυξιακού συνεδρίου Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα.

5a2856de1dc524767a8b4639

Κατήγγειλε την ύπαρξη μιας λαϊκίστικης και ψευδούς 100% προπαγάνδας τις τελευταίες μέρες πάνω στο θέμα των πλειστηριασμών και υπογράμμισε: 

“Τους έπιασε ο πόνος, ξαφνικά, για το σπίτι του φτωχού βιοπαλαιστή. Να υπενθυμίσω, λοιπόν, τόσο στους ευαίσθητους ολιγάρχες, όσο και στους πολιτικούς τους ακολούθους, ότι με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο, προστατεύεται πλήρως η πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών για οφειλές μέχρι 200.000 ευρώ και για αξίες ακινήτου μέχρι 280.000 ευρώ. Από αυτή τη ρύθμιση καλύπτεται κάτι παραπάνω από το 70% του συνόλου των ακινήτων πρώτης κατοικίας ενώ την ίδια στιγμή δίνεται και η δυνατότητα ρύθμισης των σχετικών οφειλών. Επίσης, για τους εμπόρους έχει ήδη νομοθετηθεί και υλοποιείται στην πράξη ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για επιχειρήσεις με οφειλές άνω των 20.000 ευρώ”.

Ο πρωθυπουργός είπε πως “αυτοί που κινδυνεύουν είναι οι μεγάλοι μπαταχτσήδες, που προτίμησαν τους φορολογικούς παραδείσους, από την «κόλαση» της αποπληρωμής τους”.

Δεν έχουμε σκοπό να προστατέψουμε αυτούς που έβγαλαν λεφτά στην εποχή του χρηματιστηρίου, ούτε αυτούς που έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό και χρεοκόπησαν, ανέφερε.

Η ΔΕΗ

Για το θέμα της ΔΕΗ, τόνισε ότι διατηρεί τον αδιαμφισβήτητο δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της και παραμένει ο βασικός πυλώνας της αγοράς ενέργειας υπό το νέο θεσμικό περιβάλλον”, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

“Σε αντίθεση με τους σχεδιασμούς της προηγούμενης κυβέρνησης για τη «μικρή ΔΕΗ», η παραγωγική βάση της μένει ανέπαφη, με μοναδική εξαίρεση ένα τμήμα των λιγνιτικών μονάδων, στο οποίο, έτσι κι αλλιώς, θα πρέπει σταδιακά να υπάρξει αποεπένδυση, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου της Επιχείρησης για στροφή προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας”, είπε και πρόσθεσε πως η παρούσα συμφωνία δεν αφορά πώληση υδροηλεκτρικών μονάδων, αλλά ούτε και μονάδων φυσικού αερίου.

Διευκρίνισε ακόμα ότι στη συμφωνία με τους Θεσμούς προβλέπεται ρητά η εξαίρεση δύο σημαντικών κλάδων από την εφαρμογή του κανόνα προσλήψεων-αποχωρήσεων 1 προς 4. Ένας είναι ο κλάδος των συμβασιούχων στην καθαριότητα και ο άλλος είναι των Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας. Πρόκειται για 2.000 εργαζόμενους, για τους οποίους θα λάβει τέλος το άδικο καθεστώς της εργασιακής ανασφάλειας, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο αναπτυξιακό συνέδριο Ιονίων Νήσων.

Την ενσωμάτωση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με σκοπό την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Κέρκυρα. Στην Κέρκυρα προτείνεται η ίδρυση Τμήματος Τουρισμού και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, θα “αγκαλιάζει” με τις δομές του όλη την Περιφέρεια, και όχι μόνο το μεγαλύτερο νησί.

Στις παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί στον τομέα της Υγείας στα Ιόνια νησιά αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός και όπως είπε, οι πιο σημαντικές από αυτές είναι:

-Η ενίσχυση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων καθώς και των προϋπολογισμών και του εξοπλισμού τους.

-Η αναβάθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Κέρκυρας, στην προοπτική της αυτόνομης στελέχωσης και λειτουργίας του τμήματος με ειδικευμένους γιατρούς.

-Η λειτουργία του Μαγνητικού Τομογράφου στο Νοσοκομείο Κέρκυρας.

-Η απογευματινή λειτουργία του αστικού Κέντρου Υγείας Κέρκυρας.

-Η έναρξη λειτουργίας 3 Τοπικών Μονάδων Υγείας ( ΤΟΜΥ) στο αμέσως επόμενο διάστημα, από μία σε Κέρκυρα, Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο .

-Η επάνοδος του Νοσοκομείου Ζακύνθου στην κανονικότητα , με συγκρούσεις και μάχες που έδωσε η κυβέρνηση, μετά την αδικαιολόγητη και παρατεταμένη αναστολή της λειτουργίας των χειρουργείων . Επόμενος στόχος είναι η άμεση λειτουργία των κλειστών κλινών της ΜΕΘ του νοσοκομείου.

-Η έναρξη λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου Λευκάδας μέσα στο 2018.

-Η τοποθέτηση μόνιμου παιδίατρου στην Ιθάκη.

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…