Τσίπρας σε Σταϊνμάγερ: Η Γερμανία έχει μεγάλη ευθύνη για τα αδιέξοδα

«Γνωρίζετε καλύτερα απ’ όλους ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη καμπή και η Γερμανία, ως ηγέτιδα δύναμη της Ευρώπης, έχει μεγάλη ευθύνη και για τα αδιέξοδα, αλλά και για την δυνατότητα να βρεθεί μια προοπτική διεξόδου» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Ελληνας πρωθυπουργός, κατά τη σημερινή του συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, στο Μέγαρο Μαξίμου.

58457cdd1dc524165d8b461a

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε στον Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ πως «όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, ότι η μεγάλη απειλή είναι η άνοδος της ακροδεξιάς και του αδιέξοδου λαϊκισμού των δυνάμεων αυτών, καθώς επίσης και να συνειδητοποιήσουμε πως μόνο με πολιτικές τιμωρίας, χωρίς πολιτικές συνοχής και κοινωνικής αλληλεγγύης, η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά».

«Η χώρα μου δέχθηκε σχεδόν όλες τις κρίσεις τις μεγάλες της Ευρώπης, ευτυχώς όχι την κρίση ασφάλειας, αλλά δέχθηκε μεγάλα πλήγματα από την οικονομική κρίση και την προσφυγική κρίση», ανέφερε ο πρωθυπουργός, ενώ τόνισε:

«Ο ελληνικός λαός έχει κάνει μεγάλες θυσίες στο όνομα της Ευρώπης και έχει έλθει πλέον η ώρα η Ευρώπη να στρέψει το ενδιαφέρον της με αλληλεγγύη και στον ελληνικό λαό, ώστε να υπάρξει μια θετική διέξοδος και σε ό,τι αφορά την κρίση την οικονομική από την οποία πρέπει κάποια στιγμή να ξεφύγουμε, αλλά και σε ό,τι αφορά την προσφυγική κρίση που είναι μια ευρωπαϊκή υπόθεση».

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, στις δηλώσεις που έκανε αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιταλία, επισημαίνοντας ότι η κρίση που προέκυψε είναι κυβερνητική και όχι πολιτειακή.

«Δεν είναι θετικό το μήνυμα που εκπέμπεται σε μια δύσκολη εποχή για την ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι σε έναν εταίρο που έχει τις ίδιες αντιλήψεις με εμάς, είναι φιλικός προς την Ευρώπη, συμβάλλει και θα συμβάλει στη συνοχή της (Ευρώπης)», δήλωσε ο κύριος Στάινμαϊερ

Πρόσθεσε εξάλλου ότι έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που διέρχεται η Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης και του προσφυγικού.

«Ο Ρέντσι έκανε το σωστό και το απαραίτητο, ωστόσο δεν ψήφισαν οι Ιταλοί» δήλωσε από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ κατά τη συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Στάινμαϊερ χαρακτήρισε την κρίση στην Ιταλία «κυβερνητική και όχι πολιτειακή» και πρόσθεσε: «δεν είναι θετικό το μήνυμα που εκπέμπεται σε μια δύσκολή εποχή για την ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι σε έναν εταίρο που έχει τις ίδιες αντιλήψεις με εμάς, είναι φιλικός προς την Ευρώπη(…) συμβάλλει και θα συμβάλει στη συνοχή της (Ευρώπης) ιδιαίτερα μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ένωση (…) και βεβαίως έχω πλήρη επίγνωση ότι η Ελλάδα και ο πρωθυπουργός της… τα πράγματα δεν είναι εύκολα για την Ελλάδα και τον πρωθυπουργό της αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση, το κύριο βάρος του μεταναστευτικού και την διαπραγμάτευση».

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…