Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα για έξοδο από την κρίση

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημερώνει ο πρωθυπουργός για τα όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου λίγο μετά τις 11 το πρωί.

59439dfe1dc524b6388b46d2

Κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα για την έξοδο της χώρας από την πολυετή κρίση, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Δόθηκε ένα σαφές βήμα σήμα προς τις αγορές, είπε ο πρωθυπουργός. Ο ελληνικός λαός που έχει υποστεί με ιώβεια υπομονή τις θυσίες δόθηκε ένα σήμα για το τέλος του προγράμματος σε ένα χρόνο από σήμερα. Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και να μην χαλαρώσουμε, είπε ο κ Τσίπρας.

Δόθηκε το σήμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση και από τις θυσίες, τις άδικες θυσίες του λαού μας, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην αντιφώνησή του.

Θα στηρίξω αυτή την προσπάθεια με όλες μου τις δυνάμεις τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος χαρακτηρίζοντας την απόφαση του Eurogroup ως αφετηρία για την έξοδο της χώρας από την κρίση. «Είμαι εδώ για να στηρίξω την προσπάθεια της κυβέρνησης και των υπόλοιπων δημοκρατικών κομμάτων, μέχρι το τέλος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ειδική μνεία στην αλληλεγγύη των χωρών της Ευρώπης, η οποία «αποδείχθηκε ότι εξακολουθεί να λειτουργεί, παρά τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες».

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για την επίσπευση της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ενοποίησης, σημειώνοντας ότι το ελληνικό ζήτημα αποτελεί ένα δίδαγμα τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει και κατ’ ιδίαν συναντήσεις και με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

Εν τω μεταξύ, κυβερνητικοί κύκλοι, σχολιάζοντας τα όσα αποφασίστηκαν στο Eurogroup τονίζουν πως η ελληνική πλευρά πήρε αυτά που ήθελε αφού σε σχέση με την απόφαση του Eurogroup της 22ας Μαΐου υπάρχουν ριζικές αλλαγές. Επισημαίνουν επίσης τα 8 βασικά σημεία της συμφωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν τη συνεδρίαση του κρίσιμου για την Ελλάδα Eurogroup, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε κάνει, ουκ ολίγες φορές, δημόσιες παρεμβάσεις και τοποθετήσεις, μερικές εκ των οποίων μάλιστα σε ένα πιο “επιθετικό” κλίμα όσον αφορά τις απόψεις και τις εμμονές του γερμανού υπουργού οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Τελευταία, “παρέμβαση” του Προκόπη Παυλόπουλου πριν το Eurogroup της 15ης Ιουνίου, ήταν η συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα, Handelsblatt. Εκεί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε καλέσει τον Σόιμπλε μεταξύ άλλων να εγκαταλείψει την επίμονη στάση του κατά μιας ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…