Τσίπρας προς Ερντογάν: Ικανοποίηση για το προσφυγικό, δυσαρέσκεια για το Αιγαίο

Συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε το βράδυ της Δευτέρας ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην Κωνσταντινούπολη. Στο επίκεντρο βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, η διαχείριση των προσφυγικών ροών, αλλά και η κατάσταση στο Αιγαίο.

57434f1d1dc524de388b481c

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση της Αθήνας για τη μέχρι σήμερα υλοποίηση της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας, καθώς έχουν ελαττωθεί οι ροές, έχουν αντιμετωπιστεί αρκετά οι διακινητές και η συμβολή του ΝΑΤΟ κρίνεται «καθοριστική». Ωστόσο, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι υπάρχουν ακόμα κάποια προβλήματα «που πρέπει και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη συνάντηση απασχόλησε, η κατάσταση στο Αιγαίο. Ο κ. Τσίπρας φέρεται να εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για την εντεινόμενη τουρκική παραβατική δραστηριότητα στο Αιγαίο, με τους δύο άνδρες να συμφωνούν στην ενεργοποίηση διπλωματικών διαύλων άμεσα με στόχο την αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Στην συνάντηση τέθηκαν, επιπλέον, θέματα ελληνοτουρκικής συνεργασίας στο πλαίσιο της συζήτησης που είχε ανοίξει κατά την πραγματοποίηση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας στη Σμύρνη, τον περασμένο Μάρτιο καθώς και ενεργειακά ζητήματα, αλλά και θέματα τουρισμού και μεταφορών (μεταξύ άλλων, η σύνδεση Κωνσταντινούπολης – Θεσσαλονίκης, Σμύρνης – Αθήνας και Άγκυρας – Αθήνας).

Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν και στο Κυπριακό, εκφράζοντας την υποστήριξη τους στις συνομιλίες των Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί.

Την Τετάρτη οι κ.κ. Τσίπρας και Αναστασιάδης θα έχουν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον Κύπριο πρόεδρο για την συνάντησή του με τον κ. Ερντογάν.

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…