Newsroom

Newsroom

Τσίπρας: "Οι μέρες της παντοδυναμίας σας είναι μετρημένες"

Για “κυβέρνηση που αποπνέει οσμή ακροδεξιάς ναφθαλίνης” μίλησε από την Καλαμάτα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και υποστήριξε πως…

kalamata 1

Για “κυβέρνηση που αποπνέει οσμή ακροδεξιάς ναφθαλίνης” μίλησε από την Καλαμάτα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και υποστήριξε πως “Τελειώνουμε με όλα αυτά”, καθώς οι επικείμενες εκλογές “θα σημάνουν το τέλος της κυβέρνησης”.

Ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα δήλωσε “Κυρία Μέρκελ, κύριε Σαμαρά, κύριε Φούχτελ, κύριοι της τρόικας, κυρίες και κύριοι των μνημονίων, της ολιγαρχίας και της τραπεζοκρατίας: Οι μέρες της παντοδυναμίας σας είναι μετρημένες. Η παντοδυναμία σας στην Ελλάδα τελειώνει. Και ο ελληνικός λαός δεν γυρίζει απλώς σελίδα. Γράφει πάλι, όπως πάντοτε στις μεγάλες στιγμές της πατρίδας και του έθνους, το δικό του βιβλίο”.

Ακόμη, επέστρεψε στον κ. Σαμαρά τις κατηγορίες για δημιουργία εμφυλιακού κλίματος και αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τη Χρυσή Αυγή: “Μας εγκαλεί όμως συστηματικά ότι καλλιεργούμε εμφύλιο κλίμα. Ποιος; Ο κύριος Σαμαράς που μιλάει γλώσσα εμφυλίου, χρησιμοποιεί επιχειρήματα εμφυλίου, συκοφαντεί με στερεότυπα εμφυλίου, ακτινοβολεί σε κάθε του λέξη για την αριστερά, εμφύλια εμπάθεια. Ο κύριος Σαμαράς που καβάλησε την αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων για να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κύριος Σαμαράς που παίζει τα πιο σκοτεινά παιγνίδια με την εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Την έκανε συμπαίκτη του στην αντιμετώπιση του ΣΥΡΙΖΑ, με την ανοχή στα εγκλήματά της για πάρα πολύ καιρό. Και ύστερα, όταν το αίμα του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα απείλησε να τον πνίξει, εμφανίστηκε πάλι για μικροκομματικούς σκοπούς ως απηνής διώκτης της, ενώ την ίδια στιγμή ο έμπιστός του κύριος Μπαλτάκος είχε αναλάβει τη διαπραγμάτευση με τους αρχηγούς της”.

Παράλληλα, αναφερόμενος στη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού και το “λεφτά υπάρχουν” υποστήριξε ότι “αυτό το έλεγε, όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ, αλλά κι ο ίδιος αυτοπροσώπως, με τα Ζάππεια. Και μας έδειχνε μάλιστα και τις πηγές από τις οποίες θα τα αντλήσει. Και πριν τον Ιούνη του 2012, παρουσίαζε τα περιβόητα 16 σημεία της διαπραγμάτευσης. Για τα οποία αναγκάστηκε να δηλώσει αμαρτωλός μπροστά στην κ. Μέρκελ στο Βερολίνο”.

Επιπλέον, επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Βενιζέλο λέγοντας πως “περιφέρει τον τρόμο του και έφτασε τελευταία να εκβιάζει ότι αν καταποντιστεί θα καταρρεύσει και η κυβέρνηση” και υποστήριξε: “Έχει δίκιο να φοβάται. Γιατί εκτός των άλλων μπορεί μαζί με τη στήριξή τους να άρουν και την ασυλία, που του έχουν μέχρι σήμερα παραχωρήσει”.

“Εμείς μπορεί να μην ξέρουμε όλα τα μυστικά του βάλτου” τόνισε “αλλά βλέπουμε και ξέρουμε την αποσύνθεσή τους που θυμίζει αυλικές ίντριγκες σκοτεινών εποχών. Με εκβιασμούς, ενέδρες, μαχαιρώματα, συνωμοσίες, εξαγορές. Με στελέχη μιας χρήσεως, που αφού εκτελέσουν τα συμβόλαιά τους, εκτελούνται ύστερα πολιτικά”. 

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως “συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα αυτό που μόνο σε φασιστικά, ολοκληρωτικά, αυταρχικά καθεστώτα μπορεί να συμβεί: Όσο μεγαλύτερη είναι η δυστυχία, τόσο φωτεινότερα είναι τα χρώματα της προπαγάνδας που διαφημίζουν την ευτυχία. Στη σημερινή Ελλάδα, τα τερατώδη μέτρα κατά του λαού συνοδεύονται από μια τερατώδη, μονοφωνική, γκρίζα, ισοπεδωτική, τρομακτική προπαγάνδα. Στην οποία συμμετέχουν οι βαρόνοι της διαπλοκής και τα υποταγμένα στις σκοπιμότητες ΜΜΕ που ελέγχουν. Στόχος τους είναι να εξαπατήσουν, να τρομοκρατήσουν, να ποδηγετήσουν τον ελληνικό λαό, για να δεχτεί ως φυσική τη βαρβαρότητα. Ως λογικό τον παραλογισμό, ως ανθρώπινο το απάνθρωπο και ως μοιραία τη δυστυχία του”.

“Δεν είστε κολίγοι του κυρίου Σαμαρά εδώ στην Καλαμάτα” ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ “ούτε είναι η Μεσσηνία είναι φέουδο του κυρίου Σαμαρά. Η Μεσσηνία επιμένει και αντιστέκεται στο σύστημα Τατούλη-Φούχτελ, που συνδυάζει ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική με αδιαφάνεια και αυταρχισμό. Η νέα περιφερειακή διοίκηση, με τον Οδυσσέα Βουδούρη επικεφαλής, θα πράξει ακριβώς το αντίθετο: διάφανη διοίκηση για την ανάπτυξη προς όφελος των κατοίκων και όχι των μεγάλων συμφερόντων”.

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ξοφασκια

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής, την παράταση χρήσης του ΟΑΚΑ από την Ελληνική Ομοσπονδία…

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Καρυστιανού 1

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento στους ισχυρισµούς της εισαγγελέα του Αρειου Πάγου, η…

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Κασσελάκης

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Στο μήνυμα του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι σε όλες τις αφηγήσεις του είναι…

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

olympiaki floga

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

Όπως καταγγέλλει δημόσια ο Αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος που εργάζεται επί 20…

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

dubai kakokairia arthrou

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

Περίπου 60 Έλληνες από διάφορες περιοχές της χώρας, έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο μην μπορώντας να…