Τσίπρας: "Θα ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της με κάθε τρόπο"

«Μετά από σκληρή διαπραγμάτευση, αυτό που δεσμευθήκαμε το κάνουμε. Και αυτό είναι το πρόβλημά σας, αυτή είναι η αγωνία σας, ότι εμείς δεν θα μειώσουμε τις κύριες συντάξεις» είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι να ξαναστήσει την Ελλάδα στα πόδια της με κάθε τρόπο.

572f9a221dc5243e628b46ec

Το ασφαλιστικό σύστημα ήταν ανορθολογικό, κοινωνικά άδικο, δαιδαλώδες και πελατειακό, ενώ μετά από έξι χρόνια οικονομικής ύφεσης ήταν αδύνατο να επιζήσει χωρίς βαθιά μεταρρύθμιση, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Βουλή. «Με το νομοσχέδιο που ψηφίζουμε σήμερα, αποσκοπούμε στη δημιουργία ενός ασφαλιστικού συστήματος βιώσιμου που θα εγγυάται τις συντάξεις όλων των πολιτών και ταυτόχρονα αυτό θα γίνεται με κοινωνική δικαιοσύνη, λαμβάνοντας υπόψη και την δύσκολη οικονομική κατάσταση», υπογράμμισε.

«Με το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο προχωράμε χωρίς να κόβουμε ούτε ένα ευρώ από τις κύριες συντάξεις και χωρίς να επιβαρύνουμε τους συνταξιούχους για 13η φορά. Αυτό υποσχεθήκαμε τον Σεπτέμβριο. Η αγωνία σας είναι αυτή: ότι οι κύριες συντάξεις δεν μειώνονται ούτε κατά ένα ευρώ» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Στερείστε στοιχειώδους εναλλακτικής πρότασης»

Στρεφόμενος στον κ. Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός είπε «Μας κατηγορείτε για οπορτουνισμό, εσείς ο ιδεολόγος, ότι εμείς δεν έχουμε ιδεολογία και ζητάτε εκλογές, χωρίς να έχετε εναλλακτική πρόταση. Καταλαβαίνει ο καθένας γιατί τις ζητάτε. Όχι για να κάνετε κάτι καλύτερο για τον τόπο, αλλά για να γλιτώσετε από διώξεις δικούς σας ανθρώπους και καναλάρχες, επειδή καταστρέφεται το σύστημα διαπλοκής».

«Στερείστε στοιχειώδους εναλλακτικής πρότασης», επεσήμανε Αλέξης Τσίπρας ρωτώντας τι εννοεί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης όταν προτείνει ως εναλλακτική τις περικοπές δαπανών. «Προφανώς δεν θέλετε να κόψετε τις ανελαστικές δαπάνες, άρα εννοείτε περικοπή μισθών και συντάξεων και απολύσεις. Αλλά δεν τολμάτε να το πείτε». Συνεχίζοντας ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει τη θέση του. «Πρέπει να αποφασίσετε εάν οδηγούμε τη χώρα σε Grexit ή εάν έχουμε γονατίσει στους δανειστές».

«Θέλετε όλοι να ξεχάσουμε ότι, επί δεκαετίες, τα ταμεία λεηλατήθηκαν;», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, υπενθυμίζοντας ότι η ΝΔ ισχυρίζεται ότι το ασφαλιστικό σύστημα κατέρρευσε στη διάρκεια της θητείας της σημερινής κυβέρνησης.

«Όσοι μας κατηγορούν για φορο-λαίλαπα ψήφιζαν και με τα δυο χέρια μέτρα 62 δισεκατομμυρίων ευρώ. Για το 92,5% των συνταξιούχων δεν κόβεται ούτε ένα ευρώ. Εννέα στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες θα δώσουν μικρότερο φόρο όπως και το μεγάλο ποσοστό των τρίτεκνων και των πολύτεκνων» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακόμη, έκανε λόγο για θέσπιση σταθερού φορολογικού συντελεστή για 12 χρόνια σε όσους προχωρήσουν σε επενδύσεις άνω των 20 εκ. ευρώ.

«Η ελληνική οικονομία είναι σαν το ελατήριο έχει συμπιεστεί επί έξι χρόνια και πλέον είναι έτοιμη να εκτιναχτεί τόνισε. Ο δρόμος εξόδου από την κρίση είναι η τόνωση της ενεργού ζήτησης των εργαζομένων. Η επόμενη ημέρα θέλει αποφασιστικότητα για μεγάλες τομές. Να ανοίξουν δρόμοι για τις δυνάμεις της εργασίας» συμπλήρωσε. 

«Έρχονται καλύτερες ημέρες τις οποίες αξίζει η χώρα και ο λαός μας

»

«Είμαστε αποφασισμένοι να στήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της και να σπάσουμε το απόστημα της διαπλοκής» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. «Η συμφωνία παρά το γεγονός ότι είναι δύσκολη μπορεί για πρώτη φορά να υλοποιηθεί. Δεν θα περικόψουμε ούτε ένα ευρώ της κύριες συντάξεις εφαρμόζοντας τις δεσμεύσεις μας τόνισε. Έρχονται καλύτερες ημέρες τις οποίες αξίζει και η χώρα και ο λαός μας», είπε κλείνοντας ο Αλέξης Τσίπρας. 

(φωτό eurokinissi)


Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…