Τσίπρας: Κοιτάξτε μήπως σε τέσσερα χρόνια γίνετε ο νεότερος αρχηγός κόμματος που αποχωρεί

Τις εντυπώσεις έκλεψε και στη δευτερολογία του έναντι του βασικού του πολιτικού αντιπάλου ο Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας με τη φράση: «Ξεχάστε τις εκλογές και κοιτάξτε μήπως σε τέσσερα χρόνια γίνετε ο νεότερος αρχηγός κόμματος που αποχωρεί».

56fb0fb21dc524506c8b4c69

Ξεκίνησε λέγοντας πως «εξαιρετικά αμήχανη η παρουσία σας κ. Μητσοτάκη. Ίσως επειδή σας θύμισα την υπόθεση Siemens. Αντί να μου σχολιάσετε κάτι για τα 13 ΦΕΚ που κατέθεσα, εσείς καταθέσατε στα πρακτικά ένα σκίτσο του Αρκά. Σήμερα προσπάθησα να δώσω στοιχεία και να σας καλέσω να απαντήσετε σε αυτά, εσείς πετάξατε τη μπάκα στην εξέδρα. Δεν είπατε κουβέντα για την ταμπακιέρα, για την πρόταση για εξεταστική, για την επαναδιαπραγμάτευση με τη Siemens. Μας είπατε μόνο ότι σε μία κανονική χώρα το κοινοβούλιο δεν συζητά για τη Δικαιοσύνη. Στη δημοκρατία που υπάρχει η διάκριση των εξουσιών, η μία λειτουργία οφείλει να ελέγχει την άλλη. Προφανώς και συζητάμε και τη Δικαιοσύνη στο κοινοβούλιο, και παίρνουμε και αποφάσεις που την αφορούν».

Συνέχισε λέγοντας πως «Θα φροντίσουμε με ένα ν/σ να άρουμε τις κατάφωρα αντισυνταγματικές παρεμβάσεις που αφορούν στη Δικαιοσύνη. Ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να δημιουργήσει την εικόνα ότι για την κατάσταση στη χώρα ευθύνεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε μία εικόνα διάλυσης και κοινωνικής καταστροφής, καταλόγισε στην κυβέρνησή μας ότι ευθύνεται για την προσφυγική κρίση, παρουσίασε την ψεύτικη εικόνα ότι τα πάντα έχουν καταστραφεί στην οικονομία τους τελευταίους 15 μήνες. Η έκθεση του κ. Γκουρία διαψεύδει πλήρως ότι η κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα στα βράχια».

Για να προσθέσει: «Η έκθεση λέει ότι σε τρία χρόνια φέρατε μέτρα 63 δισ. και να καταστρέψετε το ένα τέταρτο του εθνικού πλούτου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε μία συμφωνία, στο πλαίσιο της οποίας συζητάμε για μέτρα 5 δισ. Οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ λένε ότι επιστρέφουμε στην ανάπτυξη το β’ εξάμηνο του 2016. Το 2015 υπερβήκαμε τον στόχο σε έσοδα. Την εποχή του δικού σας success story υπήρχε κενό 2,2 δισ. Και επιπλέον θα έπρεπε να πάρετε μέτρα 8 δισ. για την επόμενη διετία, βάσει των στόχων πρωτογενών πλεονασμάτων που υπογράψατε».

«Είστε λίγο αλλεργικός στην έννοια της κοινωνικής πλειοψηφίας»

«Μας λέτε ότι φέρνουμε φόρους, ξεχνάτε ό,τι φέρατε εσείς. Κ. Μητσοτάκη, δεν μπορείτε να παραβλέψετε ότι εμείς διαπραγματευόμαστε ένα φορολογικό νομοσχέδιο που δεν επιβαρύνει οκτώ στους δέκα. Ευνοεί εννέα στους δέκα αγρότες και γι’ αυτό σταμάτησαν τις κινητοποιήσεις. Είστε λίγο αλλεργικός στην έννοια της κοινωνικής πλειοψηφίας. Για κακή σας τύχη, στις δημοκρατίες οι πλειοψηφίες αποφασίζουν. Αποφάσισαν τρεις φορές και θα αποφασίσουν κι άλλη αν χρειαστεί.

Πηγαίνετε στο ΕΛΚ και κάνετε δηλώσεις ότι ήταν μονομερείς ενέργειες το κλείσιμο των συνόρων, ενώ εδώ λέτε ότι εγώ δεν κατάλαβα την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την υπέγραψα. Εδώ ζητάτε παραίτηση του κ. Μουζάλα και στην Ευρώπη παριστάνετε τον υποστηρικτή του. Δεν θα μπορείτε να συνεχίζετε για πολύ. Η ομιλία σας ήταν αναμάσημα πρωτοσέλιδων» τόνισε.

«Πρέπει να αλλάξετε λογογράφο»

«Κ. Μητσοτάκη, αν έχετε προσλάβει για λογογράφο τον κ. Ψυχάρη, μάλλον πρέπει να αλλάξετε λογογράφο. Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς είπατε για τη λίστα Μπόργιανς. Να φέρουμε μεταφραστή από το υπουργείο Εξωτερικών, αν θέλετε» είπε, έχοντας παραθέσει στα πρακτικά της Βουλής όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του ΔΟΛ που ευθυγραμμίζονταν με τις δηλώσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Σας είπαμε να καταθέσετε στα πρακτικά τα τιμολόγια για τον κ. Μαυρίκο κι εσείς μας είπατε ότι τον πλήρωνε η ΝΕΡΙΤ» είπε για την γκάφα του Μητσοτάκη.

«Όταν βγαίνετε στο εξωτερικό διαβεβαιώνετε τους εταίρους ότι δεν βιάζεστε για εκλογές. Θα σας πω ότι όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Είστε έτοιμοι να χάσετε και τέταρτη εκλογική αναμέτρηση. Το πρόβλημά σας είναι η μεγάλη αγωνία του συστήματος της διαπλοκής. Θα γίνει και ο διαγωνισμός για τις άδειες, και η εξεταστική για τα δάνεια.

Ξαναπαίζετε το σενάριο της Αριστερής παρένθεσης για να δημιουργήσετε κλίμα. Είναι χιλιοπαιγμένο το έργο. Ωραίο το παραμύθι της παρένθεσης, αλλά ο δράκος ψόφησε. Έγινε κατοικίδιο που ούτε καν νιαουρίζει. Η κυβέρνηση, είναι κυβέρνηση τετραετίας. Ξεχάστε τις εκλογές και κοιτάξτε μήπως σε τέσσερα χρόνια γίνετε ο νεότερος αρχηγός κόμματος που αποχωρεί» κατέληξε με νόημα. 

Συγκλονίζει η σύζυγος του Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα» (Video)

kallianos copy 4

Συγκλονίζει η σύζυγος του Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα» (Video)

«Είναι στο αυτοκίνητο, κάνει βόλτες, δε μπορεί να ηρεμήσει, δεν τον χωράει ο τόπος. Δεν…

Πλακιάς για Φλέσσα: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα – Δεν φταίω και δεν σκότωσα κανέναν»

InCollage 20240425 140114310

Πλακιάς για Φλέσσα: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα – Δεν φταίω και δεν σκότωσα κανέναν»

«Θα ήθελα να μην αναφέρετε πάλι το όνομα ΤΕΜΠΗ ,δεν γνωρίζετε μην μιλάτε», τόνισε ο…

Δίκη Ιάσονα: «Φτου σου, ψεύτη» – Χαμός στην αίθουσα μετά την κατάθεση του συνοδηγού αστυνομικού

604e6647825e631a983d9b22 1

Δίκη Ιάσονα: «Φτου σου, ψεύτη» – Χαμός στην αίθουσα μετά την κατάθεση του συνοδηγού αστυνομικού

Ούτε λίγο ούτε πολύ κατέθεσε πως δεν έφταιγε το όχημα για το τροχαίο που στέρησε…

Καλλιάνος: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του – Ο Κούγιας την νομική εκπροσώπηση της οικογένειας

Καλλιάνος

Καλλιάνος: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του – Ο Κούγιας την νομική εκπροσώπηση της οικογένειας

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε εκφράσει μέσω βίντεο τα παράπονα του για τις συνθήκες νοσηλείας του…

Χρήστης του Reddit για το «ΖΑΡΙ» της Σάττι: «Δεν είναι ερωτοτράγουδο – Μιλάει για τον υπερτουρισμό και την κακομοιριά μας»

maxresdefault

Χρήστης του Reddit για το «ΖΑΡΙ» της Σάττι: «Δεν είναι ερωτοτράγουδο – Μιλάει για τον υπερτουρισμό και την κακομοιριά μας»

Αίσθηση προκάλεσε η ερμηνεία για το περιεχόμενο των στίχων από έναν χρήστη του Reddit, σύμφωνα…