Newsroom

Newsroom

Τσίπρας: Η Ευρωπαϊκή Αριστερά θα είναι η ευχάριστη έκπληξη του Μάη

η Ευρωπαϊκή Αριστερά θα είναι η ευχάριστη έκπληξη του Μάη"

tsipras 85

Συνεχίζει την περιοδεία του στις ευρωπαϊκές πόλεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και δηλώνει αισιόδοξος ότι “η Ευρωπαϊκή Αριστερά θα είναι η ευχάριστη έκπληξη του Μάη”.

Από την Πράγα, όπου βρίσκεται, κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές εκλογές και “να βάλουν τους δικούς τους τίτλους τέλους στην Ευρώπη της κυρίας Μέρκελ”.

“Η Ευρώπη βρίσκεται σε ιστορικό σταυροδρόμι” υποστήριξε και συμπλήρωσε “Ή θα συνεχίσει με λιτότητα, ανεργία και φτώχεια για πολλά χρόνια, με λιγότερη Δημοκρατία. Ή θ’ αλλάξει πορεία, με ανάπτυξη, δικαιοσύνη και αξιοπρεπή εργασία, με περισσότερη Δημοκρατία”.

Στο στόχαστρο του κ. Τσίπρα βρέθηκε η κυβέρνηση του 2010 που μετέτρεψε την Ελλάδα “σε πειραματόζωο της κρίσης, άρα, σε αφετηρία ενός αρνητικού ντόμινο για όλη την Ευρώπη” και τόνισε πως “οι ευρωεκλογές μπορούν και πρέπει να τερματίσουν τη λιτότητα και δίνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ τη πρωτιά, μπορούν να γίνουν αφορμή για ένα θετικό ντόμινο Δημοκρατίας και τερματισμού της λιτότητας σε όλη την Ευρώπη”.

Ακόμη, άσκησε σκληρή κριτική και στη σημερινή κυβέρνηση και σημείωσε πως το νέο Μεσοπρόθεσμο προβλέπει μέτρα λιτότητας μέχρι και το 2018: “Ο απολογισμός της ντροπής της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου θα κριθεί από τους πολίτες στις ευρωεκλογές του Μαΐου. Όπως, επίσης, θα κριθεί και η μαύρη προοπτική της. Δημαγωγούν προεκλογικά για το δήθεν τέλος του Μνημονίου, για το δήθεν τέλος της λιτότητας. Και αναρωτιέται κάποιος με κοινή λογική: Πως γίνεται να τελειώνουν το Μνημόνιο και η λιτότητα, ενώ το νέο Μεσοπρόθεσμο 2015-2018 προβλέπει μέτρα λιτότητας μέχρι και το 2018; Στις δημόσιες δαπάνες, τους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων, τις επικουρικές συντάξεις, όπως και τη μονιμοποίηση των χαρατσιών. Το δικό τους Μεσοπρόθεσμο αποδεικνύει πως είναι ψεύτες. Γι’ αυτό εμείς λέμε: Εκτός από ψεύτες, είναι και επικίνδυνοι και πρέπει να φύγουν“.

Δήλωσε πως γίνεται φανερό στους πολίτες ότι το δίλημμα των εκλογών είναι “ΣΥΡΙΖΑ ή λιτότητα” και πως “όσο πιο μεγάλη η διαφορά της ήττας της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, τόσο πιο γρήγορα θα αποκατασταθούν η δημοκρατική ομαλότητα, η οικονομική και κοινωνική σταθερότητα, και η ανάπτυξη”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την επιδίωξη του κόμματος για “Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για το Χρέος“: “Θέλουμε, μαζί με το τέλος στη λιτότητα, την οριστική και βιώσιμη επίλυση της υπερχρέωσης της Ευρωζώνης. Στο πλαίσιο μιας «Ευρωπαϊκής Διάσκεψης για το Χρέος», όπως η Διάσκεψη του Λονδίνου το 1953, που διέγραψε το μεγαλύτερο μέρος του χρέους της Γερμανίας και συνέδεσε την αποπληρωμή του υπόλοιπου με «ρήτρα ανάπτυξης»”.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…