Τσίπρας για πόθεν έσχες και ΣτΕ: "Παιχνίδια αποσταθεροποίησης δεν θα περάσουν"

Με μια βαρυσήμαντη δήλωση την οποία παραχώρησε στο Documento, που κυκλοφορεί σήμερα, Σάββατο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλά με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ που πρακτικά καταργεί τη δήλωση πόθεν έσχες, για παιχνίδια αποσταθεροποίησης τα οποία, όπως επισημαίνει, δεν θα περάσουν.

5a3e74f11dc5241c438b4581

Ειδικότερα, στη δήλωσή του στην εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετεί για πρώτη φορά σε άλλο επίπεδο όσα συμβαίνουν στο χώρο της Δικαιοσύνης με πρωτοβουλία συγκεκριμένων, ανώτατων μάλιστα, δικαστικών λειτουργών λέγοντας πως «η κυβέρνηση και σέβεται τη Δικαιοσύνη και την υπερασπίζεται στην πράξη απόλυτα και όχι αλά καρτ απέναντι σε όσους θέλουν να την μετατρέψουν σε εργαλείο πολιτικών επιδιώξεων και οικονομικών συμφερόντων».

«Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι όλοι είναι, και πρέπει να είναι, ίσοι απέναντι στο νόμο», καταλήγει ο πρωθυπουργός.

Ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

«Η κυβέρνηση και σέβεται τη Δικαιοσύνη και την υπερασπίζεται στην πράξη απόλυτα και όχι αλά καρτ απέναντι σε όσους θέλουν να την μετατρέψουν σε εργαλείο πολιτικών επιδιώξεων και οικονομικών συμφερόντων. Με όποια ιδιότητα κι αν εμφανίζονται. Διότι η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι μεν συνταγματικά κατοχυρωμένη, αλλά δεν είναι αυτονόητη. Δεν αρκούν τα λόγια για να εξασφαλίζεται.

Απαιτεί καθημερινό αγώνα η προάσπισή της απέναντι σε όσους επιχειρούν να την εμπλέξουν σε παιχνίδια αποσταθεροποίησης. Σε παραγωγή δικτύων ανεξέλεγκτης παραεξουσίας και μηχανισμών αποφυγής δημοκρατικών ελέγχων. Αυτό δεν πρόκειται να περάσει, ούτε στο θέμα του πόθεν έσχες, που ανέκυψε τελευταία, ούτε σε κανένα άλλο θέμα. Πουθενά.

Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι όλοι είναι, και πρέπει να είναι, ίσοι απέναντι στο νόμο. Δικαστές ή πολιτικοί, φτωχοί ή πλούσιοι, έχοντες ή μη έχοντες. Κανένας δεν είναι πιο ίσος από τους άλλους. Κι αυτήν την απαράβατη αρχή οφείλουν να σέβονται οι πάντες. Και να ισχύει για τους πάντες».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων