Newsroom

Newsroom

Τσίπρας-ΔΕΘ : Αρχίζουμε να οργανώνουμε το μέλλον

Από λεπτό σε λεπτό αναμένεται να ξεκινήσει η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης». Το μήνυμα ότι η οικονομία ανακάμπτει, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και η κυβέρνηση εργάζεται για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, αναμένεται να στείλει ο πρωθυπουργός από το βήμα των εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ.

59b3e91a1dc52447088b466b

Μια μέρα μετά την επίσκεψη του προέδρου της Γαλλίας στην Αθήνα, που, για την κυβέρνηση, αποτέλεσε “ψήφο εμπιστοσύνης” στην Ελλάδα και σηματοδότησε την πορεία της προς την οριστική έξοδο από τα μνημόνια, μετά το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης, την επιτυχημένη έξοδο στις αγορές, τις αναβαθμίσεις των διεθνών οίκων αξιολόγησης και τους θετικούς δείκτες για την πορεία της οικονομίας, ο κ. Τσίπρας αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κινηθεί στην ομιλία του στους παρακάτω άξονες:

Στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, με σεβασμό και όχι συντριβή της εργασίας. Προτεραιότητα στους νέους και την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, με μείωση της ανεργίας και ανακοπή του ρεύματος φυγής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό. Στήριξη των νέων επιχειρηματιών και των νεοφυών επιχειρήσεων. Ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, μέσα από τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία και την Παιδεία και την προώθηση ρυθμίσεων που προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

  «Αισθάνομαι στη Θεσσαλονίκη σαν στο δεύτερο σπίτι μου» 

  «Αισθάνομαι στη Θεσσαλονίκη σαν στο δεύτερο σπίτι μου» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo Τάσο Τζήκα και τα μέλη της διοίκησης. Ο πρωθυπουργός ζήτησε να μάθει πόσες είναι οι συμμετοχές στη φετινή 82η ΔΕΘ και έδειξε ενδιαφέρον για τα κινέζικα φαναράκια με τα οποία έχει στολιστεί η έκθεση και το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον στόχο της κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα στην οριστική έξοδο από την κρίση τον Αύγουστο του 2018.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της πρωινής συνάντησης που είχε με τη Διοίκηση της ΔΕΘ σημείωσε πως ο φετινός τίτλος της ΔΕΘ θα μπορούσε να είναι και “αρχίζουμε να οργανώνουμε το μέλλον” και συμπλήρωσε ότι η Θεσσαλονίκη είναι το δεύυερο σπίτι του

Πρόσθεσε μάλιστα ότι βασικός στόχος είναι η 83η ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2018 να είναι η πρώτη που θα εγκαινιάσει έξω από τη σκληρή επιτροπεία και δεσμεύθηκε πως σε αυτό το βασικό στόχο θα δουλέψουμε.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με το Σωματείο Εργαζομένων και ακολούθως επισκεπτόμενος το περίπτερο του ΟΑΣΘ σημείωσε πως το στοίχημα της σημερινής κυβέρνησης δεν είναι απλά η εκκαθάριση του Οργανισμού αλλά η βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών για τον πολίτη, με τον πήχη πολύ ψηλά και όχι σε σχέση με τη προηγούμενη διοίκηση που δεν μπορούσε να είναι χειρότερα. Μάλιστα ο πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δηλωση με πολύ δόση χιούμοτ λέγοντας: : ”Είναι η πρώτη φορά που το μετρό Θεσσαλονίκης δεν είναι ανέκδοτο.Το μόνο που μένει να πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ”.

Ο Αλέξης Τσίπρας, λίγο πρίν μεταβεί στο περίπτερο της Κίνας, επισκέφτηκε το περίπτερο του υπ. Εσωτερικών, εκεί όπου άνθρωποι του ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών για θέματα Ισότητας) έκαναν δώρο στον πρωθυπουργό έρευνα για τον ρόλο του πατέρα, με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά: “Τον έχω μάθει πλέον και από την καλή και από την ανάποδη”.

Το περίπτερο της Κίνας εγκαινίασε ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «σημαντικό σταθμό» στις σχέσεις των δύο χωρών τη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα εξέφρασε την πεποίθησή του η συμμετοχή της Κίνας να σημάνει την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων του επιχειρηματικού κι εμπορικού κόσμου Κίνας-Ελλάδας και την προσδοκία ότι το επόμενο διάστημα, πέρα από την ανάπτυξη των επενδύσεων θα αναπτυχθούν και διμερείς εμπορικές σχέσεις σε πολλούς τομείς και κυρίως στον τουρισμό.

Παράλληλα, τόνισε τη στρατηγική σημασία της απόφασης της Κίνας να επενδύσει στο νέο δρόμο του μεταξιού, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα στη νέα φάση της οικονομικής ανάκαμψης «διψάει» για επενδύσεις και αναφέρθηκε στη μεγάλη επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει και κινεζικό τσάι, το οποίο- όπως είπε και φάνηκε από τις αντιδράσεις του- του άρεσε πολύ.





Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…