Τσίπρας: Δεν θα επιτρέψουμε την αμφισβήτηση της εδαφικής μας ακεραιότητας

Επίσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στον απόηχο του επεισοδίου με τον εμβολισμό του ελληνικού πλοίου του λιμενικού από τουρκική ακταιωρό στα Ίμια. «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιτρέψει, να δεχθεί ή να ανεχθεί καμία αμφισβήτηση της εδαφικής της ακεραιότητας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων», τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ απευθυνόμενος στον κυβερνήτη του πλοίου «Γαύδος» που εμβολίστηκε από το τουρκικό πλοίο εξήρε τη γενναιότητά όλο του επιτελείου.

5a8558b71dc5243b398b4660

Κατά την ομιλία του σε στελέχη του Λιμενικού Σώματος ο έλληνας πρωθυπουργός, λίγες ημέρες μετά το επεισόδιο στα Ίμια, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα. Ένα μήνυμα σεβασμού του διεθνούς δικαίου και τήρησης των αρχών της καλής γειτονίας.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιτρέψει, να δεχθεί ή να ανεχθεί καμία αμφισβήτηση της εδαφικής της ακεραιότητας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων» τόνισε.

«Με απόλυτη νηφαλιότητα, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα διαφυλάξουμε τη σταθερότητα και την ασφάλεια που έχει ανάγκη η περιοχή μας» διαβεβαίωσε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει ότι «η Ελλάδα δεν είναι μία χώρα που παίζει παιχνίδια, είναι μία χώρα-μέλος της Ε.Ε. και κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, μία χώρα που αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας σε μία αποσταθεροποιημένη περιοχή» .

«Σίγουρα κάποιους τους ενοχλεί η αναβάθμιση της θέσης της Ελλάδας στις γεωπολιτικές εξελίξεις. Τους καλούμε να συμβιβαστούν με αυτή την πραγματικότητα» συμπλήρωσε.

Παράλληλα συνεχάρη την ηγεσία και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για τις επιτυχίες τους, λέγοντας ότι επιτελούν το καθήκον τους, κάτω από δύσκολες συνθήκες, με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Επισήμανε ακόμη ότι «οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος βρίσκονται στο Αιγαίο για να σώζουν ζωές, όχι για να θέτουν σε κίνδυνο ζωές».

Δείτε όλη την ομιλία του πρωθυπουργού:

Κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ.Τσίπρας συναντήθηκε στο γραφείο του υπουργού με όλα τα μέλη του πληρώματος του «Γαύδος», τους οποίους συνεχάρη και συνομίλησε μαζί τους. Συναντήθηκε, επίσης, και με άνδρες από τη μονάδα υποβρυχίων αποστολών που πήραν μέρος επιχειρησιακά σε καταπολέμηση περιστατικών οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και με άνδρες της μονάδας ελικοπτέρων και αεροσκαφών του Λιμενικού. Παρόντες ήταν ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αρχηγός του Λιμενικού.

Κατά την άφιξή του, τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και στη συνέχεια μετέβησαν στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιτήρησης και Ελέγχου Συνόρων, το οποίο περιλαμβάνει το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, καθώς και το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις δυνατότητες και τον ρόλο του Κέντρου.

Ο κ. Τσίπρας είχε σύσκεψη και με την πολιτική και φυσική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και στη συνέχεια απηύθυνε ομιλία στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ. Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη την ηγεσία και τη δύναμη του Λιμενικού Σώματος για τις επιτυχίες τους, λέγοντας ότι επιτελούν το καθήκον τους, κάτω από δύσκολες συνθήκες πάντα με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Αναφέρθηκε στις επιτυχίες του Λιμενικού Σώματος και επικαλέστηκε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, συνολικά, κατά τον τελευταίο χρόνο, κατασχέθηκαν πάνω από 14 τόνοι ναρκωτικών ουσιών και έγιναν πάνω από 490 συλλήψεις διακινητών, που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από τα στελέχη του Λιμενικού σε επιχειρήσεις, υψηλής επικινδυνότητας. Ενώ και για το λαθρεμπόριο καπνικών, έγιναν 140 συλλήψεις και κατασχέθηκαν πάνω από 45 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα, με εκτιμώμενο κόστος δασμών στα 9 εκατομμύρια ευρώ.

«Επέδειξες ψυχραιμία και η ψυχραιμία είναι γενναιότητα» είπε τέλος ο κ. Τσίπρας στον κυβερνήτη του πλοίου «Γαύδος» που εμβολίστηκε στην περιοχή των Ιμίων από τουρκική ακταιωρό.

Κουρουμπλής σε Τσίπρα: Η παρουσία του μας τονώνει το αίσθημα της αυτοπεποίθησης

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίζει όλους εκείνους που επιτελούν ευσυνείδητα τον ρόλο τους σε κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα» τόνισε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, καλωσορίζοντας στο υπουργείο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Σήμερα έχουμε τη μεγάλη χαρά να επισκέπτεται το υπουργείο ο πρωθυπουργός της χώρας σε στιγμές ιστορικής και ύψιστης πατριωτικής ευθύνης» δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Η παρουσία του εδώ τονώνει το αίσθημα της αυτοπεποίθησης όλων μας και βεβαίως των ανθρώπων του λιμενικού σώματος που έχουν την ευθύνη να επιτηρούν τα ελληνοευρωπαϊκά θαλάσσια σύνορα και να καταπολεμούν με κάθε τρόπο το οργανωμένο έγκλημα στη θάλασσα είτε αυτό αφορά τις ναρκωτικές ουσίες που επιχειρούν διάφορα συμφέροντα να διακινούν είτε την εμπορία όπλων».












Ευγνωμοσύνη προς τα μέλη του Λιμενικού Σώματος που υπερασπίζονται τα σύνορα της χώρας, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας και με ανάρτηση στο twitter

«Είμαστε ευγνώμονες στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος που, με γενναιότητα και αυτοθυσία, υπερασπίζονται τα σύνορα της χώρας» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Twitter, σχετικά με τη συνάντηση που είχε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με το πλήρωμα του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης 090 «Γαύδος».

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ