Τσίπρας από Παρίσι για κλιματική αλλαγή: "Στείλαμε από κοινού σημαντικό μήνυμα" (video)

Τη δέσμευσή τους στη μεγάλη προσπάθεια της αντιμετώπισης του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, της προστασίας του πλανήτη και της δημιουργίας προοπτικής για τις επόμενες γενιές, επαναβεβαίωσαν οι ηγέτες και εκπρόσωποι κυβερνήσεων από όλον τον πλανήτη, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη διεθνή διάσκεψη για το Κλίμα, στο Παρίσι.

5978c0ca1dc52499788b46bd

«Αυτή τη μεγάλη δέσμευση επαναβεβαιώσαμε σήμερα και στείλαμε από κοινού ένα πολύ σημαντικό μήνυμα κι ας ευχηθούμε να το ακούσουν όλοι, γιατί σε αυτή την προσπάθεια όχι μόνο κανείς δεν περισσεύει αλλά είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να συμβάλουμε», τόνισε μεταλύ άλλων ο έλληνας πρωθυπουργός.

«Η ΕΕ είναι η ατμομηχανή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων προκειμένου να προστατεύσουμε τις επόμενες γενιές από την κλιματική αλλαγή» είπε ακόμη και συμπλήρωσε πως «η χώρα μας έχει θέσει ως στόχο να καλύψει το 50% των ενεργειακών της αναγκών από ΑΠΕ ως το 2030».


Ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα, οι ηγέτες και οι εκπρόσωποι κυβερνήσεων από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, να επαναβεβαιώσουμε τις δεσμεύσεις μας για την προστασία του πλανήτη, τις δεσμεύσεις μας στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Δεσμεύσεις που είχαμε λάβει πριν από δύο χρόνια, πάλι εδώ στο Παρίσι. Σήμερα ξανά βρεθήκαμε στην ανάγκη να επαναβεβαιώσουμε αυτές τις δεσμεύσεις, δεδομένου ότι δυστυχώς δεν είναι όλες οι χώρες που ακλουθούν τα συμφωνηθέντα.

Οι ευρωπαϊκές χώρες, η Ε.Ε είναι η ατμομηχανή για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να προστατέψουν τον πλανήτη, να προστατέψουμε τις επόμενες γενιές από την κλιματική αλλαγή. Δυστυχώς δεν ακολούθησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Όμως πιστεύω ότι σ’ αυτή την κοινή προσπάθεια που αφορά τη δέσμευσή μας απέναντι στις επόμενες γενιές δεν περισσεύει κανείς και δεν είναι ποτέ αργά όλοι να αναθεωρήσουν τις θέσεις τους και τις πράξεις τους, προκειμένου όλοι μαζί να δεσμευτούμε ότι θα προστατεύσουμε το μέλλον αυτού του πλανήτη, ότι θα προστατεύσουμε το μέλλον των επόμενων γενεών.

Η Ελλάδα είναι μία χώρα που έχει προχωρήσει αργοπορημένα σε σχέση με το ότι θα έπρεπε να είχε συνειδητοποιήσει πολύ νωρίτερα τις αναγκαίες αλλαγές για την κλιματική αλλαγή, αλλά έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα με γοργούς ρυθμούς. Πιάνουμε τους στόχους του 2020, σε σχέση με τις δεσμεύσεις μας και είμαστε απολύτως αισιόδοξοι ότι θα πιάσουμε και τον στόχο του 2030. Στόχος μας για το 2030 να θυμίσω είναι να έχουμε το 50% της παραγόμενης ενέργειας για την κάλυψη των αναγκών μας στην Ελλάδα από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Άλλωστε η Ελλάδα είναι σε μία τοποθεσία στον πλανήτη που έχει αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα και την δυνατότητα να αξιοποιήσει τον ήλιο, το νερό, τον αέρα, τον φυσικό πλούτο δηλαδή για την παραγωγή ενέργειας. Και με αυτήν την έννοια να συμβάλει στο πλαίσιο που της αναλογεί στην μεγάλη προσπάθεια για να σταματήσουμε το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, να προστατεύσουμε τον πλανήτη και να δημιουργήσουμε μία προοπτική πιο ευοίωνη για τις επόμενες γενιές.

Αυτή την μεγάλη δέσμευση επαναβεβαιώσαμε σήμερα και πιστεύω ότι στείλαμε από κοινού ένα πολύ σημαντικό μήνυμα. Και ας ευχηθούμε αυτό το μήνυμα να το ακούσουν όλοι γιατί επαναλαμβάνω σε αυτήν την προσπάθεια, όχι μόνο κανείς δεν περισσεύει, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να συμβάλλουμε».

Νωρίτερα σημερα, τον έλληνα πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν. «Η Ελλάδα έχει δεσμευθεί και βρίσκεται εντός στόχων για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου», έγραψε σε μήνυμά του στο twitter ο κ. Τσίπρας.

Σημειώνεται πως δεκάδες αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων βρέθηκαν στο Παρίσι για να δώσουν ώθηση στην χρηματοδότηση της εκστρατείας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, δύο χρόνια μετά την υπογραφή της Συμφωνίας του Παρισιού.

«Η πρόκληση είναι τεράστια, πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να την αντιμετωπίσουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός των Φίτζι Φρανκ Μπενιμαράμα, πρόεδρος της 23ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP3), επιμένοντας στη σημασία της δημόσιας και ιδιωτικής χρηματοδότησης, κατά την έναρξη της συνεδρίασης στην οποία θα συμμετάσχουν μετά το μεσημέρι οι υπόλοιποι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση αυτής της διάσκεψης κορυφής μετά την ανακοίνωση από τον Ντόναλντ Τραμπ ότι οι ΗΠΑ αποσύρονται από την ιστορική Συμφωνία του Παρισιού του 2015 για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ξύλο στη Βουλή: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Γραμμένο μετά την επίθεση Φλώρου – Οι τελευταίες πληροφορίες

6200552

Ξύλο στη Βουλή: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Γραμμένο μετά την επίθεση Φλώρου – Οι τελευταίες πληροφορίες

Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν, όπως το ανακοίνωσε ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» Κώστας Χύτας.

Δολοφονία καρδιολόγου: Γιατί η «μαύρη χήρα» του καρδιολόγου καλείται να φύγει από την Κρήτη;

603

Δολοφονία καρδιολόγου: Γιατί η «μαύρη χήρα» του καρδιολόγου καλείται να φύγει από την Κρήτη;

Όσα είπε η δικηγόρος της αδελφής του θύματος Κική Πακιρτζίδου - Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις…

Καλλιάνος: Συγκλονιστική απάντηση από γυναίκα που έχασε τον άνδρα της στο Αττικό – «Μην τα βάζετε με τους γιατρούς, βάλτε τα με τα αφεντικά σας»

5644757

Καλλιάνος: Συγκλονιστική απάντηση από γυναίκα που έχασε τον άνδρα της στο Αττικό – «Μην τα βάζετε με τους γιατρούς, βάλτε τα με τα αφεντικά σας»

Απάντηση στα όσα ανέφερε σε βίντεο του ο Γιάννης Καλλιάνος έδωσε μια γυναίκα που έχασε…

Κρήτη: Αδέρφια έδωσαν ραντεβού για να ξυλοκοπήσουν 19χρονο – Η ανήλικη αδερφή τους βιντεοσκοπούσε

Βια

Κρήτη: Αδέρφια έδωσαν ραντεβού για να ξυλοκοπήσουν 19χρονο – Η ανήλικη αδερφή τους βιντεοσκοπούσε

Τον χτυπούσαν τα αδέρφια της κι εκείνη τραβούσε βίντεο. Συνελήφθησαν και οι γονείς.