Newsroom

Newsroom

Τσακαλώτος: "Τα αφτιά μου είναι ίδια τις τελευταίες τρεις ημέρες!"

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα είναι ανακούφιση για το Σώμα, όπως είναι και για μένα, ότι, όπως θα έχετε προσέξει, δεν έχουν μεγαλώσει τα αφτιά μου τις τελευταίες τρεις ημέρες» δήλωσε δηκτικά ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, οποίος έλαβε τον λόγο ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας για να διαψεύσει τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στις Βρυξέλλες του… τράβηξαν τα αφτιά.

574729131dc5247c2c8b4b8a

«Διαβάζω ότι πήγα στις Βρυξέλλες και μου τράβηξαν τα αφτιά για τις ιδιωτικοποιήσεις που δεν έχουν γίνει. Καμία συζήτηση δεν έγινε για τις ιδιωτικοποιήσεις. Διαβάζω ότι μας τράβηξαν τα αφτιά για τα προαπαιτούμενα και επειδή έχουμε καθυστερήσει, ότι μας έβαλαν καινούργια προαπαιτούμενα. Αλλά οι δημοσιογράφοι που το λένε αυτό δεν έχουν διαβάσει καν τις ανακοινώσεις της ΕΕ, ότι ήταν 113 προαπαιτούμενα μέχρι το τέλος του προγράμματος και 95 που προσπαθούμε να τα κάνουμε μέχρι τα Χριστούγεννα και δεν έχει αλλάξει τίποτε πάνω σε αυτό. Διαβάζω ότι μου τράβηξαν τα αφτιά και επειδή καταθέτουμε νομοσχέδια, χωρίς να τους έχουμε ενημερώσει. Πρέπει να σας πω ότι ούτε και γι’ αυτό έγινε οποιαδήποτε αναφορά στις Βρυξέλλες και στη συνάντηση που είχα εγώ και ο Γιώργος Χουλιαράκης με τον Πιέρ Μοσκοβισί», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας.

Ειδικά γι’ αυτό το νομοσχέδιο, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι η κυβέρνηση το έχει δείξει στους θεσμούς, και «μπορεί να έχουν κάποιες αντιρρήσεις», αλλά η άποψη της κυβέρνησης είναι πως δεν υπάρχει καθόλου back tracking, και ότι είναι ένα δικαιωματικό νομοσχέδιο που διευρύνει τα δικαιώματα με έναν τρόπο που πρέπει να έχει βαθειά υποστήριξη.

«Πρέπει να σας πω ότι δεν έγινε καμία αναφορά με τον κ. Μοσκοβισί σε αυτό το νομοσχέδιο, ούτε και σε κάποιο άλλο νομοσχέδιο που να έχουμε καταθέσει, και ότι μας ζητάνε, όπως διαβάζω, ότι πρέπει να το πάρουμε πίσω» σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Αυτό σας λέω και άρα τα αφτιά μου είναι όπως τα έχετε συνηθίσει και όπως τα έχετε… αγαπήσει».

Ο υπουργός Οικονομικών επέμεινε, δε, ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι μέρος της στρατηγικής εξόδου από την κρίση και «δεν είναι ένα νομοσχέδιο, όπως γράφεται, πριν από τη ΔΕΘ για λόγους εντυπωσιασμού». «Αυτό το νομοσχέδιο βρίσκεται στον πυρήνα αυτού που οραματιζόμαστε για πώς βγαίνουμε από την κρίση. Είναι μέρος του ολοκληρωμένου σχεδιασμού, ώστε όταν θα βγούμε από την κρίση, να βγούμε με αρχές, με αξίες και θεσμούς που δεν θα μας επιστρέφουν στο οικονομικό μοντέλο προ του 2009» τόνισε και επανέλαβε ότι λόγοι της κρίσης ήταν το χρηματοπιστωτικό σύστημα, οι μακροοικονομικές ανισορροπίες και οι ανισότητες.

Ειδικά για τα εργασιακά, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως «στον καπιταλισμό που είχαμε πριν από το 2009 στην Ελλάδα, ευνοούνταν ο κακός επιχειρηματίας που μπορούσε να μην πληρώσει τους εργαζόμενους, να μην τους δηλώσει». «Με το μοντέλο εκείνο, εσείς δίνατε κίνητρα για το χειρότερο μοντέλο του καπιταλισμού» επέμεινε ο κ. Τσακαλώτος και επισήμανε ότι την ίδια περίοδο που μειώθηκε το μερίδιο της εργασίας μειώθηκε και η παραγωγικότητα. «Το κάνατε σκόπιμα και ο εργοδότης είχε πάντα την εύκολη λύση, να διώξει εργαζόμενους, να μειώσει τους μισθούς. Δεν κάνατε θετικές ρυθμίσεις και πλαίσιο που να αναγκάζει τον εργοδότη να επενδύσει σε νέες τεχνολογίες, σε νέα προϊόντα, σε νέες αγορές. Για εμάς είναι μέρος της διαπραγμάτευσης και εξόδου από την κρίση ακριβώς αυτά τα μέτρα» είπε και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση μπορεί να κοιτάζει το καινούργιο χωρίς επιστροφή στο μοντέλο του 2009.

«Για εμάς, όμως, δεν είναι όλα οικονομία, αν και θα αυξηθεί η παραγωγικότητα και οι εργοδότες θα αναζητούν άλλους τρόπους να βγάλουν κέρδος και όχι με μείωση μισθών και άθλιες εργασιακές σχέσεις» ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ ότι επί εποχής Σημίτη, επί εποχής Σρέντερ, επί εποχής Μπλερ γκρεμίστηκαν οι πυλώνες των συνδικάτων, της αναδιανομής του εισοδήματος και του κοινωνικού κράτους.

«Εμείς λέμε ότι αν θέλεις να έχεις δημοκρατία δεν μπορεί στους εργασιακούς χώρους να υπάρχουν πύλες που λένε ότι πρέπει οι εργαζόμενοι να ξεχάσουν δικαιώματα και δημοκρατία διότι υπάρχει μόνο η βούληση του εργοδότη. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μας. Εμείς αυτό το αναπτυξιακό μοντέλο που προωθούμε θα είναι ένα μοντέλο και αναπτυξιακό και κοινωνικά δίκαιο» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Τζίμα Πρετεντέρης

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

akis skertsos

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει συμπάθειες και συμπόνοια, ο γαλάζιος Υπουργός σύγκρινε την πρόβλημα…

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Πύρρος Δήμας

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Μια φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια υποψηφιότητα και δυο αναρτήσεις για τον φράχτη στον…

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Κέιτ

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Ο Βέλγος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη μορφή καρκίνου από την οποία πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας…

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

240327221854 athanasios mpinis 270324 1024x574 1

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η παραίτηση του Αθανάσιου Μπίνη σχετίζεται…