Τσακαλώτος σε Βενιζέλο: "Αφού τα κάνατε όλα τόσο καλά πώς είστε τόσο αποτυχημένος πολιτικός;"

Γροθιά στο στομάχι ήταν η ατάκα του Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο κατά την κορύφωση της κόντρας τους στην Ολομέλεια της Βουλής. «Είναι να απορεί κανείς αφού τα κάνατε όλα τόσο καλά πώς είστε τόσο αποτυχημένος πολιτικός...» είπε στην ολομέτωπη επίθεσή του στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

5a16feda1dc524d6218b4626

του Άγγελου Προβολισιάνου

Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο προκάλεσε η απόπειρα σύγκρισης από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ της πιστοληπτικής γραμμής στήριξης που είχε συμφωνηθεί το 2014, με το αποθεματικό «μαξιλαράκι» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προκειμένου η χώρα μας να βγει αλώβητη από πιθανούς κραδασμούς κατά την έξοδο στις αγορές ομολόγων.

«Το Νοέμβριο του 2014 συζητήθηκε η προληπτική γραμμή πίστωσης» είπε αρχικά ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε πως το Δεκέμβριο του ίδιου έτους είχε και πάλι Eurogroup, στην ανακοίνωση του οποίου «λέει ότι τα κράτη μέλη θα κοιτάξουν με καλή ματιά την ένταξη της Ελλάδας σε προληπτική γραμμή πίστωσης αν ολοκληρώσει την 5η αξιολόγηση και αν υποβληθεί αίτημα».

«Συγκρίνετε αυτό με το Eurogroup του Ιουνίου του 2017» προέτρεψε τον κ. Βενιζέλο, συμπληρώνοντας πως το Eurogroup δεσμεύθηκε να βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές αλλά και να δημιουργήσει αποθέματα για να σταθεί στα πόδια της. «Άρα, αυτό λέει ότι βγαίνετε και τελειώνετε και πως θα σας βοηθήσουμε για να σταθείτε στα πόδια σας. Άρα, είναι λάθος ότι από το υπερπλεόνασμα θα βρούμε τα λεφτά για να βγούμε στις αγορές» συμπέρανε. 

Παίρνοντας το λόγο για να απαντήσει επί προσωπικού, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά χαρακτήρισε τέταρτο μνημόνιο το ¨buffer¨, το οποίο είναι το αποθεματικό «μαξιλάρι» που κατά τον κ. Βενιζέλο δημιουργήθηκε από το υπερπλεόνασμα και την υπερφορολόγηση.

«Είναι να απορεί κανείς αφού τα κάνατε όλα τόσο καλά πώς είστε τόσο αποτυχημένος πολιτικός…» αρκέστηκε να απαντήσει ο κ. Τσακαλώτος, κάνοντας έξω φρενών τον Ευάγγελο Βενιζέλο. «Χαίρομαι γιατί είστε επιτυχημένος υπουργός, αλαζών, ανεπίγνωστος και την απάντηση θα την πάρετε από τον ελληνικό λαό και από τον ιστορικό του μέλλοντος» απάντησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε έντονο ύφος.

Ξύλο στη Βουλή: Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Φλώρος, γρονθοκόπησε βουλευτή της Ελληνικής Λύσης (Εικόνες)

Ektakti Epikairotita 0

Ξύλο στη Βουλή: Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Φλώρος, γρονθοκόπησε βουλευτή της Ελληνικής Λύσης (Εικόνες)

Στις ίδιες φωτογραφίες φαίνεται να έχει καταγραφεί και η στιγμή της ακινητοποίησης του βουλευτή Φλώρου…

«Μας ψεκάζουν με κουρκουμά» – Οι επικές αντιδράσεις στα social media μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Σκόνη 1

«Μας ψεκάζουν με κουρκουμά» – Οι επικές αντιδράσεις στα social media μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Για την πρωτοφανή σκόνη που είδαμε στη χώρα μας πήραν θέση οι χρήστες του Twitter

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»