Newsroom

Newsroom

Τσακαλώτος: Η ανάπτυξη φέτος θα φτάσει στο 2%

Ο υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ανάπτυξη φέτος θα φτάσει στο 2% του ΑΕΠ. Πρόσθεσε ότι οι τα επόμενα δύο χρόνια, θα υπάρχει μεγαλύτερη «προσφορά» επενδύσεων από εκείνες που θα μπορεί να απορροφήσει η χώρα και για αυτό χρειάζονται «φίλτρα».

59cbf25a1dc52407268b45ac

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι τα επόμενα χρόνια προβλέπονται φοροελαφρύνσεις 3,5 δισ. ευρώ, ενώ επεσήμανε ότι η μείωση του αφορολόγητου αντισταθμίζεται από άλλες φοροαπαλλαγές.

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, οι δείκτες της οικονομίας βελτιώνονται, με τις εξαγωγές να αυξάνονται. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η Ελλάδα δεν είναι πια το σημαντικό θέμα για τους Ευρωπαίους.

«Πρέπει να τελειώσουμε με αυτό το πρόγραμμα, γιατί η Ευρώπη έχει σημαντικά προβλήματα που πρέπει να λυθούν», τόνισε, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα θα μετάσχει στη συζήτηση για τα προβλήματα της Ευρώπης

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι έχουν επιβληθεί περισσότεροι φόροι σε συγκεκριμένες ωστόσο κοινωνικές ομάδες. Παραδέχθηκε ότι πολλά κομμάτια της κοινωνίας συνεχίζουν να υποφέρουν, ωστόσο συμπλήρωσε ότι «έχουμε προβεί σε πολλές ενέργειες για να τους βοηθήσουμε».

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, διαβεβαίωσε ότι βρίσκονται σε καλή θέση και σημείωσε ότι μέχρι την Παρασκευή θα είναι γνωστή η τελική λύση για τα στρες τεστ.

Αναφερόμενος στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τόνισε ότι «δεν μπορούμε να σπεκουλάρουμε ποιος θα είναι υπουργός Οικονομικών στη Γερμανία» και πρόσθεσε ότι «ο κ. Σόιμπλε πράγματι πίστευε ότι η Ελλάδα είναι καλύτερα εκτός Ευρωζωνης. Αυτό έχει αλλάξει».