Newsroom

Newsroom

Τσακαλώτος επί Κολωνώ

Προφανώς έχει ένα δίκιο η Ν.Δ., που ζήτησε Εξεταστική για την οικονομία. Μη σας και δυο δίκια.

57978de11dc524943e8b4862

Του Θανάση Καρτερού

Διότι είναι ολοφάνερο ότι αν η οικονομία είχε μείνει στα χέρια του Σαμαρά, του Χαρδούβελη, του Στουρνάρα, του Παπακωνσταντίνου, του Σκλαβούνη, του Παπασταύρου, του Μητσοτάκη, ή απευθείας -για να μην πληρώνουμε ενδιάμεσους- του Χριστοφοράκου, του Ψυχάρη, και του Βγενόπουλου, όλα σήμερα θα ήταν διαφορετικά. Αφού η ανάπτυξη βρισκόταν επί θύραις, και τα εργασιακά, τα φορολογικά, τα κοινωνικά, τα δημοκρατικά γενικώς γνώριζαν μέρες δόξας.

Δυστυχώς ο λαός ψήφισε λάθος τρεις, μη σας πω και τέσσερις φορές, και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Μετά το έπος της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, του επίκουρου Παπαδήμου και του συνεπίκουρου Στουρνάρα, η τραγωδία του ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσακαλώτος επί Κολωνώ. Ως εκ τούτου υποβάλλω ευσεβάστως μια πρόταση στα κυβερνητικά επιτελεία: Να δεχτούν την πρόταση για τη συγκρότηση Εξεταστικής. Να μη μείνουν όμως στα επιφαινόμενα, όπως συνηθίζεται. Να διευρύνουν μερικά χρόνια την εξέταση. Να την πάνε μέχρι τις απαρχές της κρίσης. Για να δούμε πώς φτάσαμε έως εδώ που φτάσαμε.

Διότι, κυρίες και κύριοι, το πράγμα είναι απλό: Αν δεν φωτιστεί επαρκώς το έπος της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, αν μείνουν εκτός εξετάσεως τόσες πράξεις αντίστασης, τόσες σκληρές στιγμές διαπραγμάτευσης, τόσοι ελληνικοί -όπως το «ουδείς αναμάρτητος» του Σαμαρά-, ή και ξενόγλωσσοι -όπως το Giannis forget it, του Στουρνάρα- στίχοι εθνικού ρίγους, τότε δεν είναι δυνατό να καταλάβουμε τα ερέβη στα οποία μας έριξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο συνειδητοποιώντας το ύψος στο οποίο οδήγησαν την οικονομία οι χθεσινοί, μπορούμε, εν ολίγοις, να μελαγχολήσουμε για το βάθος στο οποίο την οδήγησαν οι σημερινοί.

Συνεπώς είναι θέμα όχι μόνο πολιτικό αλλά και ηθικό, να απονείμει η Βουλή στους πρωταγωνιστές του προ ΣΥΡΙΖΑ έπους τις τιμές που τους αρμόζουν. Να τους δώσει την ευκαιρία να αναδείξουν τις αρετές μιας πολιτικής, η οποία επέπρωτο να φέρει τη χώρα στην αγκαλιά της ανάπτυξης, αν αυτή -η χώρα, δηλαδή- δεν αποφάσιζε να πέσει στην αγκαλιά του Τσίπρα. Με αποτέλεσμα αντί να φτάσουμε στην Ιθάκη του Μητσοτάκη, να καταλήξουμε στον Τσακαλώτο επί Κολωνώ. Δεν νομίζετε ότι αξίζουν μια εξεταστική -του θράσους θα μπορούσε να ονομαστεί- τα επικά τους έργα;

Πηγή: avgi.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…