Τσαβούσογλου σε Έλληνα δημοσιογράφο για το θέμα των "8" – Δεν σας ξέρω, δεν απαντώ

Από τη μια στιγμή στην άλλη άλλαξε ύφος ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών όταν Έλληνας δημοσιογράφος των ρώτησε για την υπόθεση των 8 στρατιωτικών που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη ζητώντας άσυλο, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

57e3a6a51dc5248d438b476a

Ειδικότερα, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, όταν το όχημα του Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατευθύνθηκε αριστερά προς το προστατευτικό κιγκλίδωμα της αστυνομίας προκειμένου να χαιρετήσει μια φίλη του.

Φαινόταν χαρούμενος και αρκετά ευδιάθετος, αλλά το χαμόγελο του γρήγορα πάγωσε όταν αντιλήφθηκε πως ανάμεσα στα μέλη της τουρκικής αποστολής βρίσκονταν και Έλληνες και Κύπριοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι περίμεναν να καταγράψουν την άφιξη του κ. Τσίπρα στο ξενοδοχείο.

Όταν ο ανταποκριτής του ANT1 Θανάσης Τσίτσας πλησίασε και ρώτησε αν το θέμα των 8 Τούρκων στρατιωτικών που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα θα συμπεριληφθεί στην συζήτηση, ο Τσαβούσογλου φάνηκε να αιφνιδιάζεται και απάντησε «δεν σας ξέρω» και με μια εμφανή δόση ειρωνείας ρώτησε αν θα δώσει συνέντευξη.

Όταν όλοι οι ανταποκριτές υπέδειξαν τις επίσημες δημοσιογραφικές διαπιστεύσεις του ΟΗΕ που φορούσαν στον λαιμό τους, ο υπουργός τους επέπληξε λέγοντας ότι δεν είναι επαγγελματίες και πως θα πρέπει να ακολουθήσουν την επίσημη διαδικασία, παραγνωρίζοντας τον αυθόρμητο χαρακτήρα που συνήθως έχουν τέτοιου είδους δηλώσεις.