Μόλις δύο μερίδες ψάρι την εβδομάδα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο απώλειας της ακοής, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Τα λιπαρά ψάρια όπως οι σαρδέλες, ο σολομός και το σκουμπρί είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα και έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στην πρόληψη σοβαρών παθήσεων όπως εμφράγματα, άνοια, καρκίνοι, κατάθλιψη και αρθρίτιδα. Σύμφωνα με στοιχεία μιας νέας γυναικείας έρευνας που δημοσιεύτηκε στη Daily Mail, η κατανάλωση ψαριού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της κώφωσης.
Η έρευνα που διεξήχθη από το 1991 έως το 2009 σε δείγμα 65.215 γυναικών (αναφέρθηκαν 11.606 προβλήματα ακοής) έδειξε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν δύο φορές την εβδομάδα ψάρι, είχαν 20% πιθανότητες λιγότερες να αποκτήσουν κώφωση σε μεγαλύτερη ηλικία.
Πηγή: Dailymail.co.uk