Τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο: Έκρηξη σε βαγόνι του μετρό με δεκάδες τραυματίες (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε βαγόνι του μετρό στο Λονδίνο. Η αστυνομία χαρακτηρίζει το συμβάν τρομοκρατικό ενώ η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι θα προεδρεύσει της Επιτροπής Ασφαλείας που θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα.

59bbb0511dc524a6528b4588

Ο μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση στο βαγόνι του συρμού στον σταθμό Parsons Green του λονδρέζικου μετρό δεν εξερράγη κανονικά. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν τραυματίες με εγκαύματα στο πρόσωπο. 

Νωρίτερα, η υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι 18 άνθρωποι διακομίστηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο. Τα τραύματά τους δεν είναι απειλητικά για τη ζωή τους ούτε πολύ σοβαρά. 

Σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα της Βρετανίας, οι τραυματίες ανέρχονται πλέον στους 22.

Στο Parsons Green έφθασαν άμεσα αξιωματικοί της πυροσβεστικής, αλλά και ασθενοφόρα. Εν τω μεταξύ, οι αστυνομικές αρχές της χώρας ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή το τρένο και το μέρος στο οποίο έγινε η έκρηξη.

Ωρολογιακή η βόμβα στο βαγόνι του μετρό λένε οι βρετανικές Αρχές

Για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε χρονοδιακόπτη κάνει λόγο η βρετανική αστυνομία για τη βόμβα που εξερράγη.

«Εκτιμάμε τώρα ότι επρόκειτο για πυροδότηση ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού», δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Βρετανίας Μαρκ Ρόουλεϊ ενώ πρόσθεσε πως η Μητροπολιτική Αστυνομία συνεργάζεται με την βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI5.

Μάλιστα, το BBC μετέδωσε ότι ο μηχανισμός έφερε χρονοδιακόπτη, δηλαδή επρόκειτο για ωρολογιακή βόμβα.

Συνεδριάζει η Επιτροπή Ασφαλείας

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα προεδρεύσει σήμερα της Επιτροπής Ασφαλείας που συνεδριάζει εκτάκτως μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 08.20 (τοπική ώρα) στο βαγόνι συρμού στον σταθμό Parsons Green του υπόγειου σιδηροδρόμου στο δυτικό Λονδίνο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ντάουνινγκ Στριτ η πρωθυπουργός αναφέρει: «Οι σκέψεις μου είναι με εκείνους που τραυματίστηκαν στο Parsons Green και με τους άνδρες των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών, οι οποίοι, για μια ακόμη φορά αντέδρασαν άμεσα και με γενναιότητα σε ένα πιθανόν τρομοκρατικό συμβάν».


Τι δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες

Οι επιβάτες του συρμού περιέγραψαν τις δραματικές στιγμές που βίωσαν καθώς ακούστηκε ένας ήχος ανάφλεξης, το βαγόνι τυλίχτηκε στις φλόγες και η φωτιά άρχισε να εξαπλώνεται και σε άλλα βαγόνια.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αμέσως μετά προκλήθηκε πανικός καθώς οι επιβάτες προσπαθούσαν να βγουν όλοι από την ίδια πόρτα και στη συνέχεια πολλοί ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν από τον σταθμό.

Εκτυλίχθηκαν σκηνές χάους που παρέπεμπαν στις παλαιότερες τρομοκρατικές ενέργειες τις οποίες έχει ζήσει η βρετανική πρωτεύουσα.

Πολλοί υπέστησαν εγκαύματα στο πρόσωπο και στο σώμα, κάποιων κάηκαν τα μαλλιά και οι περισσότεροι υπέστησαν σοκ. Ο κόσμος έστελνε μηνύματα στους δικούς του ανθρώπους από το κινητό ή ανέβαζε πληροφορίες στο Twitter και κάποιοι πιο ψύχραιμοι τραβούσαν με το κινητό τους φωτογραφίες και βίντεο.

Από τις φωτογραφίες φαίνεται να βγαίνουν φλόγες από τη ισοθερμική σακούλα και να προεξέχουν καλώδια.

“Επέβαινα στο δεύτερο βαγόνι από το τέλος. Άκουσα έναν ήχο ανάφλεξης. Σήκωσα το κεφάλι μου και είδα ολόκληρο το βαγόνι τυλιγμένο στις φλόγες και οι φλόγες να με πλησιάζουν”, δήλωσε στο Reuters ο Όλα Φαγιανκίνου, επιβάτης του τρένου.

“Πολλοί επιβάτες είχαν ποδοπατηθεί. Υπήρχαν διάσπαρτα κινητά, καπέλα, τσάντες και όταν γύρισα να κοιτάξω πίσω μου είδα φλόγες να βγαίνουν από μια σακούλα…”

Έξω από τον σταθμό μια γυναίκα καθόταν στο πεζοδρόμιο με τυλιγμένο το πόδι της με γάζες και δίπλα της περιπολούσαν ένοπλοι αστυνομικοί. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι είδε μια γυναίκα να απομακρύνεται με φορείο και τα πόδια της να είναι τυλιγμένα με ισοθερμική κουβέρτα.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε: “Ήταν ο καθένας για τον εαυτό του, ο κόσμος είχε πανικοβληθεί, πατούσε ο ένας πάνω από τον άλλον. Μια γυναίκα είχε άσχημα εγκαύματα στα πόδια της, ήταν πολύ σοκαριστικό. Η γυναίκα την οποία συνόδευα ποδοπατήθηκε. Γινόταν χαμός”.


Βίντεο – ντοκουμέντο λίγο μετά την έκρηξη

Εν τω μεταξύ, το φως της δημοσιότητας είδε ένα βίντεο – ντοκουμέντο λίγο μετά την έκρηξη στο βαγόνι του μετρό του Λονδίνο. 

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, η σακούλα με το λευκό μπιτόνι καίγονται με τους επιβάτες να έχουν ήδη απομακρυνθεί.

Λίγο μετά την έναρξη του βίντεο, η πόρτα του συρμού κλείνει, προφανώς σε μια προσπάθεια να προστατευτούν οι επιβάτες που βρίσκονται στην πλατφόρμα.

Δείτε το βίντεο:












Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ξοφασκια

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής, την παράταση χρήσης του ΟΑΚΑ από την Ελληνική Ομοσπονδία…

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Καρυστιανού 1

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento στους ισχυρισµούς της εισαγγελέα του Αρειου Πάγου, η…

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Κασσελάκης

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Στο μήνυμα του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι σε όλες τις αφηγήσεις του είναι…

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

olympiaki floga

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

Όπως καταγγέλλει δημόσια ο Αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος που εργάζεται επί 20…

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

dubai kakokairia arthrou

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

Περίπου 60 Έλληνες από διάφορες περιοχές της χώρας, έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο μην μπορώντας να…