Newsroom

Newsroom

Τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο "Ατατούρκ" της Κωνσταντινούπολης (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, «Ατατούρκ», όπου δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιθέσεις καμικάζι.

5772f9041dc5248f5e8b4c81

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 60 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον έως τώρα τραγικό επίσημο απολογισμό, από τη διπλή βομβιστική και ένοπλη επίθεση που συγκλόνισε αργά το βράδυ της Τρίτης το διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Πόλης. Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ λίγο πριν από τις εκρήξεις, στον χώρο του αεροδρομίου.

Οι αρχές κάνουν λόγο για δύο βομβιστές αυτοκτονίας, οι οποίοι πυροδότησαν τα εκρηκτικά τους λίγο πριν περάσουν από έλεγχο ασφαλείας.

Τούρκος αξιωματούχος, όπως και αυτόπτες μάρτυρες, περιέγραψαν ότι οι δράστες ανατινάχτηκαν αφού πρώτα άνοιξαν πυρ εναντίον των παρευρισκομένων.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς που προσπάθησαν να «εξουδετερώσουν» τους υπόπτους, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.


Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν πως οι δύο εκρήξεις συγκλόνισαν τον τερματικό σταθμό των πτήσεων εξωτερικού προκαλώντας πανικό μεταξύ των επιβατών.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, υπεύθυνοι για τις επιθέσεις είναι δύο βομβιστές αυτοκτονίας οι οποίοι πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι ενώ επιχειρούσαν να εισέλθουν στο αεροδρόμιο και δέχθηκαν τα πυρά των αστυνομικών, οι οποίοι είχαν αντιληφθεί ότι συνέβαινε κάτι ύποπτο.

Σύμφωνα με την Haberturk περίπου 40 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.


Μαρτυρία που επικαλείται το CNN Turk – η οποία δεν έχει επιβαιωθεί – έκανε λόγο για πυροβολισμούς που ακούστηκαν από τον χώρο στάθμευσης του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Τουρκίας. Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, ταξί μετέφεραν δεκάδες τραυματίες σε νοσοκομεία της Κωνσταντινούπολης.


Το αεροδρόμιο έχει αποκλειστεί, ενώ έχει απαγορευτεί η είσοδος σε δημοσιογράφους. Στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα, με ταξί, όπως αναφέρει το Sputnik να έχουν ξεκινήσει τη διακομιδή τραυματιών στα νοσοκομεία.  


Ευρωπαϊκή καταδίκη

Λύπη και καταδίκη εξέφρασαν άμεσα η Ελλάδα και ανώτεροι ευρωπαίοι αξιωματούχοι. «Οργή και απόλυτη καταδίκη για το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις», δήλωσε μέσω Twitter το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκεται στο πλευρό του τουρκικού λαού. Οι καρδιές μας είναι μαζί τους», δήλωσε μέσω Twitter η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Εξοργιστική τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Οι σκέψεις μου πηγαίνουν στα θύματα, τις οικογένειές τους και τους αγαπημένους τους», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις.

«Στεκόμαστε στο πλευρό του τουρκικού λαού και της κυβέρνησης. Ενωμένοι εναντίον της τρομοκρατίας», δήλωσε ο κύπριος επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης





Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…