Τρομακτικές οι εικόνες του οχήματος Παπαδήμου

Σοκάρουν οι φωτογραφίες του αυτοκινήτου του πρώην Πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, οι οποίες ελήφθησαν αμέσως μετά την επίθεση που έγινε στις 25 Μαΐου και «βλέπουν» για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας. Η κατάθεση του πρώην Πρωθυπουργού

59fec03c1dc524213f8b4567

Οι εικόνες που δημοσιεύουν οι εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος» και «Ελευθερία του Τύπου», κάνουν περισσότερο από εμφανές πόσο τυχερός ήταν ο πρώην Πρωθυπουργός, αφού γλίτωσε με σοβαρά μεν, αλλά μόνο με τραύματα, στο πόδι, την κοιλιά, το στήθος και τα μάτια.

Σαν χαρτοπόλεμος φαίνεται ο τρομοφάκελος στο εσωτερικό του οχήματος, ενώ πάνω σε κολλητική ταινία των κομματιών χαρτιού, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, και σε ανάμιξη βιολογικών υλικών, ταυτίστηκε ο «κύριος γενετικό τύπος ατόμου», ο οποίος εντοπίστηκε σε πειστήρια που είχε στην κατοχή του ο 29χρονος Κώστας Γιαγτζόγλου αλλά σε αντίστοιχο DNA, το οποίο διαχωρίστηκε σε έναν από τους 8 τρομοφακέλους, οι οποίοι εντοπίστηκαν την 20η Μαρτίου 2017 στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι Αττικής και είχαν ως παραλήπτες πρόσωπα ευρωπαϊκών και διεθνών Οργανισμών.

Παράλληλα με τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών – ντοκουμέντο, η εφημερίδα «Το Βήμα» δημοσιεύει μέρος της κατάθεσης του Λουκά Παπαδήμου, την οποία έδωσε στην ΕΛ.ΑΣ. έξι μέρες μετά την επίθεση κι ενώ νοσηλευόταν ακόμα στον Ευαγγελισμό.

Παπαδήμος: Έτσι έσκασε η βόμβα στα χέρια μου

«Ο φάκελος που μου είχε παραδοθεί λόγω του οχήματος και του όγκου του μου έδωσε την εντύπωση ότι περιείχε ένα βιβλίο το οποίο βρισκόταν από τη μία πλευρά του και η άλλη ήταν κενή. Ακολούθως άνοιξα τον φάκελο από την πλευρά που ήταν κενός σκίζοντάς τον με τα χέρια μου από άκρη σε άκρη. Κατόπιν της διάνοιξης του φακέλου τον έφερα κοντά στα μάτια μου προκειμένου να ελέγχω το περιεχόμενο αυτού. Τότε διαπίστωσα ότι δεν περιείχε βιβλίο αλλά ένα κουτί που έμοιαζε με μεγάλη κασετίνα δισκετών CD. Το κουτί εξωτερικά έφερε πλαστικό περιτύλιγμα το οποίο ήταν ερμητικά κλεισμένο πιθανόν με την χρήση μηχανής. Στη συνέχεια το απομάκρυνα από τα μάτια και το στήθος μου, το έθεσα πάνω στα πόδια μου και επιχείρησα να διαρρήξω το πλαστικό περιτύλιγμα που σας προανέφερα.

Κατά τη διάρκεια αυτής μου της ενέργειας σημειώθηκε έκρηξη του κουτιού που είχα στα χέρια μου. Ταυτόχρονα άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Η καμπίνα του αυτοκινήτου γέμισε καπνούς και αέρια και ένιωσα έντονα την πίεσή τους, καθ΄όσον το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινα τραντάχθηκε. Αισθάνθηκα οξύ πόνο και κάψιμο και αμέσως διαπίστωσα τα αίματα και τα τραύματα που είχα στο πρόσωπο», ανέφερε ο πρώην Πρωθυπουργός.

Με πληροφορίες ( Ελεύθερος Τύπος-Αντ1)


Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…