Newsroom

Newsroom

Trip Advisor: Τα καλύτερα μουσεία για τα ταξίδια του Χειμώνα

Οι έμπειροι ταξιδιώτες του Trip Advisor δημιούργησαν έναν συναρπαστικό κατάλογο με τα καλύτερα μουσεία στον κόσμο που μπορεί να επισκεφτεί…

museums16 0

Οι έμπειροι ταξιδιώτες του Trip Advisor δημιούργησαν έναν συναρπαστικό κατάλογο με τα καλύτερα μουσεία στον κόσμο που μπορεί να επισκεφτεί κανείς αυτόν τον χειμώνα. Μια μαγευτική περιπλάνηση στον κόσμο της τέχνης, ένα ταξίδι σε χιλιάδες χρόνια ανθρώπινης έκφρασης και δημιουργίας. Επόμενος σταθμός σας το Παρίσι, η Ρωσία ή μήπως το Μεξικό; Εσείς αποφασίζετε…

Prado, Mαδρίτη

μαδρίτη

Η καλύτερη συλλογή έργων ισπανικής τέχνης στον κόσμο. Επιπλέον διαθέτει και τη μεγαλύτερη συλλογή έργων ιταλικής τέχνης, έξω από την Ιταλία. Το μουσείο Πράδο είναι ένας θησαυρός του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

μαδρίτη

Μουσείο της Ακρόπολης, Αθήνα

ακρόπολη

Στο Μουσείο της Ακρόπολης μπορεί κανείς να θαυμάσει 4.000 θησαυρούς της Αρχαίας Ελλάδας.

μουσεία

The Metropolitan Museum of Art, Νέα Υόρκη

μουσεία

Το μεγαλύτερο μουσείο στις ΗΠΑ και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Εκεί μπορεί κανείς να θαυμάσει έργα από την αρχαία και την κλασική τέχνη, αλλά και μια εκτεταμένη συλλογή σύγχρονης και αμερικανικής τέχνης. Εάν δεν μπορείτε να ταξιδέψετε μέχρι τη Νέα Υόρκη για να τα θαυμάσετε από κοντά, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι διοργανώνονται από το μουσείο μεγάλες ταξιωτικές εκθέσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. 

μουσεία

Musee d’Orsay, Παρίσι

μουσεία

Το μουσείο είναι χτισμένο πάνω σε ένα πρώην σιδηροδρομικό σταθμό και οι οροφές του είναι εξαιρετικά εντυπωσιακές. Η μεγαλύτερη συλλογή των ιμπρεσιονιστών και των μετα- ιμπρεσιονιστών στον κόσμο, με αυθεντικά έργα του Μονέ και του Βαν Γκογκ.

μουσεία

Accademia Gallery, Φλωρεντία

μουσεία

Η Φλωρεντία ήταν το κέντρο της Αναγέννησης, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα της εποχής να είναι έντονη σε όλα τα μουσεία της πόλης. Σε αυτό το κτίριο στεγάζονται πολλά από τα υπέροχα γλυπτά του Μιχαήλ Άγγελου. Μία εντυπωσιακή συλλογή με αγάλματα της Φλωρεντίας και έργα ζωγραφικής που χρονολογούνται από τον 150 και τον 16ο αιώνα. Όλο το μεγαλείο της Αναγέννησης βρίσκεται σε αυτούς εδώ τους τοίχους…

μουσεία

μουσεία

The Getty Centre, Λος Άντζελες, Καλιφόρνια

μουσεία

Στους μαγευτικούς λόγους του Λος Άντζελες είναι χτισμένο το μουσείο που είναι γεμάτο με μαγικά μοντέρνα γλυπτά, αλλά και 44.000 έργα από τον ελληνικό και τον ρωμαϊκό πολιτισμό. Είναι ένα εκληπτικό παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης του παρελθόντος με το μέλλον. 

Μουσείο Ερμιτάζ, Ρωσία

μουσεία

Το μουσείο Ερμιτάζ είναι ένα από τα πιο παλιά και πιο μεγάλα μουσεία στον κόσμο. Τα έργα του προέρχονται από κάθε γωνιά του κόσμου και τα 3.000.000 κομμάτια συνθέτουν τη μεγαλύτερη ενιαία συλλογή με πίνακες ζωγραφικής στον κόσμο. Και όλα αυτά σε εκατοντάδες δωμάτια, το ένα πιο εντυπωσιακό από το προηγούμενο.

μουσεία

National Museum of Anthropology, Μεξικό

μουσεία

Το πιο δημοφιλές μουσείο στο Μεξικό με εκθέματα από όλους τους προκολομβιανούς πολιτισμούς της Νότιας Αμερικής. Η πέτρα του ήλιου των Αζτέκων, τα τεράστια πέτρινα κεφάλια από τον πολιτισμό των Ολμέκων και ανεκτίμητοι θησαυροί από τους Μάγιας. Μία από τις μεγαλύτερες συλλογές στον κόσμο, για ότι απέμεινε από τον πολιτισμό των Ινδιάνων που κατέστρεψε η αποικιοκρατία. 

Art Institute of Chicago, Σικάγο

μουσεία

Μία συναρπαστική εγκυκλοπαίδεια των ιμπεριονιστών, των μετα – ιμπρεσιονιστών και της αμερικανικής τέχνης. Με περισσότερα από 260.000 εκθέματα στη συλλογή του, το Μουσείο αφηγείται περισσότερα από πέντε χιλιάδες χρόνια ανθρώπινης έκφρασης και δημιουργίας από πολιτισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο. 

μουσεία

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…