Τραμπ: Παραγωγική η συζήτηση με την καγκελάριο – Μέρκελ: Η Γερμανία οφείλει πολλά στις ΗΠΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτήρισε τη συζήτηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο παραγωγική, σημειώνοντας ότι οι δύο χώρες πρέπει να εργαστούν από κοινού για την προστασία των λαών τους από εξτρεμιστικές επιθέσεις και στη μάχη κατά του ISIS.

58cc2e811dc524c1328b48ba

Ο Τραμπ εξέφρασε τη στήριξη των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ καθώς και το ότι είναι «άδικο» για τη χώρα του να μην καλύπτουν όλες οι χώρες τις υποχρεώσεις τους απέναντι στη Συμμαχία.

Σχετικά με το μεταναστευτικό, υπογράμμισε ότι πρόκειται για προνόμιο και όχι για δικαίωμα, ενώ προέχει η ασφάλεια των πολιτών.

Η συζήτηση Τραμπ – Μέρκελ επεκτάθηκε και στα εργασιακά, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε την καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ για την προσπάθεια εξεύρεσης ειρηνικής λύσης στην Ουκρανία.

Έκανε λόγο για στενή φιλία μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας η οποία είναι χτισμένη πάνω στις κοινές αξίες. «Η συμμαχία μας είναι θεμέλιο για ένα ελπιδοφόρο μέλλον» είπε ο Τραμπ.

Σε ερώτηση σχετικά με τα όσα έχουν καταλογιστεί για οικονομική απομόνωση ο Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε τους ισχυρισμούς λέγοντας ότι «δεν είμαι υπέρ της οικονομικής απομόνωσης αλλά υπέρ του δίκαιου εμπορίου. Οι ΗΠΑ έχει αδικηθεί», ενώ δεν παρέλειψε να διερωτηθεί για το «ποιες εφημερίδες διαβάζουν» όσοι σχηματίζουν αυτή την άποψη περί απομονωτισμού, κάνοντας αναφορά για «ψεύτικες ειδήσεις».

Από τη πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε πως η Γερμανία οφείλει πολλά στις ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι η οικονομική επιτυχία της χώρας της κατέστη δυνατή μέσα από το σχέδιο Μάρσαλ.

Κατά την κοινή συνέντευξη που παραχώρησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά από το πρώτο τους τετ-α-τετ, επεσήμανε είναι ότι είναι «καλύτερα να μιλάμε ο ένας στον άλλον και όχι ο ένας για τον άλλον».

Δήλωσε επίσης ευτυχής που οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τη στήριξή τους στο ΝΑΤΟ, προσθέτοντας ότι «η Γερμανία θα αυξήσει τον αμυντικό προϋπολογισμό της».

Είπε επίσης ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία των δύο χωρών στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία, ενώ στάθηκε στην ανάγκη βελτίωσης των σχέσεων με τη Ρωσία, αφού πρώτα επιλυθεί το ουκρανικό ζήτημα .

Σημείωσε δε ότι η Γερμανία είναι υποστηρικτής του ελεύθερου εμπορίου και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να είναι μια κατάσταση “win-win” για όλους».

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό – μεταναστευτικό, επεσήμανε ότι η παράνομη μετανάστευση πρέπει να ελέγχεται, αλλά όπως είπε, αυτό πρέπει να γίνει έχοντας πάντα κατά νου πώς θα βοηθηθούν οι πρόσφυγες.

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…