Τραγωδία με τον αστυνομικό της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έχασε τη ζωή του σε έναν τυπικό έλεγχο

Σε δήλωση προχώρησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας για τον 32χρονο Ειδικό Φρουρό Δημήτριο Κατσιώνη,…

dias1412610503

Σε δήλωση προχώρησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας για τον 32χρονο Ειδικό Φρουρό Δημήτριο Κατσιώνη, της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και πατέρας ενός μωρού 6 μηνών, ο οποίος έχασε τη ζωή του αργά το βράδυ σε τροχαίο δυστύχημα στη Λ. Κηφισού.

«Όλοι γνωρίζουν τον αγώνα και την προσπάθεια που κάνουν καθημερινά χιλιάδες αστυνομικοί σε κάθε γωνιά της χώρας για την προστασία των πολιτών και την εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας. Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη και τη θλίψη μου για την απροσδόκητη απώλεια του Ειδικού Φρουρού, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων του. Αυτές τις στιγμές η σκέψη μας βρίσκεται κοντά στη σύζυγο και στο παιδί του Ειδικού Φρουρού της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.», ανέφερε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Ανακοίνωση για τον άδικο χαμό του 32χρονου Ειδικού Φρουρού, που άφησε χθες την τελευταία του πνοή μετά από τροχαίο, εξέδωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

«Η αστυνομική οικογένεια θρηνεί ένα ακόμα παιδί της, τον 32χρονο Ειδικό Φρουρό Δημήτρη ΚΑΤΣΙΩΝΗ που άφησε χθες τη νύχτα την τελευταία του πνοή στο Γ.Κ.Ν. Νίκαιας, βαρύτατα τραυματισμένος από διερχόμενο ΙΧ αυτοκίνητο, ενώ συμμετείχε σε έλεγχο υπόπτου οχήματος στην Λεωφόρο Κηφισού στον Πειραιά.

Βαρύς κι ασήκωτος ο πόνος για την οικογένειά του και πελώρια τα ερωτηματικά που ζητούν απάντηση για τον απροσδόκητο χαμό του νέου συναδέλφου μας και πατέρα ενός μωρού, μόλις ολίγων μηνών. Δυστυχώς, λόγια παρηγοριάς δεν υπάρχουν καθώς μας πνίγει το παράπονο, ενώ η οφειλόμενη έκφραση συλλυπητηρίων προς τους οικείους του και στην οικογένεια των Ε.Φ., μοιάζει ανίσχυρη για να απαλύνει το πένθος των δικών του ανθρώπων.

Τούτες τις δύσκολες ώρες, ωστόσο, το συνδικαλιστικό μας κίνημα δεν μοιρολογεί. Ο προ ολίγων μηνών θάνατος ενός άλλου επίλεκτου μέλους μας στην Ηλεία, οι 126 συνολικά από το 1984 πεσόντες συνάδελφοί μας στο βωμό του καθήκοντος και οι χιλιάδες τραυματίες ανά την Ελλάδα, καταδεικνύουν το μέγεθος των ευθυνών και το τεράστιο κενό που καλούμαστε να καλύψουμε για να σταματήσουμε την αιματοχυσία και να πούμε ως εδώ με τις αστυνομικές τραγωδίες.

Οι απώλειες αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος, όχι, δεν είναι παράπλευρες απώλειες. Γι’ αυτό τα τραγικά αυτά περιστατικά οφείλουμε επιτέλους να τα αναδείξουμε στις σωστές τους διαστάσεις, ώστε αναλύοντας τα αίτιά τους και λαμβάνοντας μέτρα πρόληψης, να τα αποτρέψουμε μελλοντικά, σώζοντας συναδέλφους μας».

Το χρονικό του τροχαίου δυστυχήματος

Το τραγικό περιστατικό έγινε αργά το βράδυ όταν δύο μηχανές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σταμάτησαν για έλεγχο τον οδηγό ενός Ι.Χ. που τους φάνηκε ύποπτος στην Λ. Κηφισού, στο ρεύμα προς Λαμία και στο ύψος του IKEA. Καθώς ο 32χρονος αστυνομικός βρισκόταν στα όρια της λωρίδας εκτάκτου ανάγκης, αριστερά από το Ι.Χ. ένα διερχόμενο αυτοκίνητο τον παρέσυρε και στη συνέχεια προσέκρουσε πάνω στο σταματημένο για έλεγχο Ι.Χ.

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή, που ο άτυχος αστυνομικός εκσφενδονίστηκε στον αέρα και βρέθηκε στην μεσαία λωρίδα, όπου παρασύρθηκε εκ νέου από άλλο διερχόμενο αυτοκίνητο. Ο άτυχος αστυνομικός μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος σε Νοσοκομείο όμως άφησε την τελευταία του πνοή κατά την διακομιδή του.

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

andraz lazic lcirqLKB8B4 unsplash

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

«“Πρέπει να σ’ αγαπούν πολύ”, μου είπε με ύφος (ο μηχανικός) και ανέφερε ότι στα…

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…