Newsroom

Newsroom

Τραγικά περιστατικά από τραγικούς γονείς: Παιδιά που πέθαναν στο αυτοκίνητο επειδή τα ξέχασαν οι γονείς τους (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Η εγκληματική αμέλεια των γονέων ήταν η αιτία μικρά παιδιά να βρουν τραγικό θάνατο μέσα σε αυτοκίνητο, επειδή είτε η μητέρα τους είτε ο πατέρας τους τα ξέχασαν.

573600101dc5243d6b8b4749

Τελευταίο περιστατικό αυτό που έλαβε χώρα στο Μισισίπι, όπου μητέρα νόμιζε πως είχε αφήσει το 2χρονο κοριτσάκι της στον παιδικό σταθμό όμως το είχε ξεχάσει στο αμάξι της. 

Πιο συγκεκριμένα, η μητέρα όταν σχόλασε από τη δουλειά της πήγε στον
παιδικό σταθμό για να παραλάβει το παιδί της, ωστόσο οι δασκάλες της
μικρής της είπαν ότι το πρωί δεν είχε αφήσει το παιδί εκεί. Λίγο
αργότερα, η μητέρα βγήκε πανικόβλητη από τον παιδικό σταθμό και πήγε στο
αυτοκίνητό της για να ελέγξει τα πίσω καθίσματα, όπου αντίκρισε
σοκαρισμένη το άψυχο σώμα της 2χρονης.  

 Αποτέλεσμα αυτού να βρει το κοριτσάκι της νεκρό στο παιδικό κάθισμα του αυτοκινήτου.


Τον Ιανουάριο του 2015 σοκ είχε προκαλέσει ο θάνατος βρέφους 16 μηνών στην πόλη της

Wanganui  στη Νέα Ζηλανδία. Το παιδί κατέληξε εξαιτίας του καύσωνα, αφού η μητέρα του τό είχε ξεχάσει μέσα στο αυτοκίνητο.

Η μητέρα του άτυχου παιδιού ήταν ανώτερη υπάλληλος στο νοσοκομείο της πόλης και άφησε το αγοράκι μέσα στο κλειδωμένο αυτοκίνητο, στο πάρκινγκ του νοσοκομείου.

Όταν η γυναίκα πήγε να πάρει το αυτοκίνητο βρήκε το παιδί της νεκρό.


Έναν περίπου χρόνο πριν, ο 33χρονος Justin Ross Harris ξέχασε το παιδί του στο αυτοκίνητο για οχτώ ολόκληρες ώρες, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν στους 55 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις Αρχές της Ατλάντα, ο πατέρας άφησε το παιδί του στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, από τις 9 το πρωί, όταν και έπιασε δουλειά, μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Το άτυχο παιδάκι -μόλις 22 μηνών- άφησε την τελευταία του πνοή λόγω υπερβολικής ζέστης, αφού ο οργανισμός του δεν μπορούσε να αντέξει αυτές τις ακραίες θερμοκρασίες.

Ο πατέρας είχε δηλώσει στην αστυνομία ότι δεν συνειδητοποίησε τι είχε γίνει στην αρχή, μόνο όταν έφτανε στο σπίτι του και κατάλαβε ότι το μωρό δεν ανταποκρινόταν.

Μάλιστα, ο πατέρας του μικρού πάρκαρε το αυτοκίνητο του στη μέση του δρόμου, ξάπλωσε το παιδί του κάτω και προσπάθησε να το επαναφέρει στη ζωή.

Αυτόπτες μάρτυρες είχαν δηλώσει ότι φώναζε συνεχώς «Τι έκανα; Τι έκανα;», προσπαθώντας να εφαρμόσει τις τεχνικές ανάνηψης.


Στη γειτονική Ιταλία ένα αγοράκι 2 ετών το 2013 βρήκε τραγικό θάνατο, όταν ο πατέρας του τό ξέχασε μέσα στο αυτοκίνητο για πολλές ώρες, με αποτέλεσμα να πεθάνει από την αφόρητη ζέστη.

Συγκεκριμένα, ο μικρός Λούκα Αλμπανέζε, βρέθηκε νεκρός μέσα στο παρκαρισμένο αυτοκίνητο του πατέρα του στην ανατολική περιφέρεια της Πιατσέντσα. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, το αγοράκι δεν επανήλθε στην ζωή.

Ο τραγικός πατέρας, που δούλευε ως μάγειρας σε μια εταιρεία εστίασης, δεν σταμάτησε για να αφήσει τον μικρό στον βρεφονηπιακό σταθμό, αλλά τον ξέχασε στο αυτοκίνητο και πήγε κατευθείαν στην δουλειά.

Ακόμη πιο τραγικό στην όλη ιστορία ήταν το γεγονός, πως ο παππούς και όχι ο μπαμπάς του Λούκα αντιλήφθηκε πρώτος πως κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν πήγε να τον παραλάβει από τον σταθμό και ενημερώθηκε από τις νηπιαγωγούς, ότι ο μικρός δεν είχε εμφανιστεί καθόλου. 

Ο παππούς επικοινώνησε τότε με τον πατέρα του Λούκα που μόλις έλαβε το τηλεφώνημα, συνειδητοποίησε το τραγικό του λάθος.


Το 2010 ανάλογο περιστατικό είχε συνταράξει την Κύπρο. Ειδικότερα, ένα αγοράκι 5 ετών βρέθηκε νεκρό, αφού Ο πατέρας του – ιατρός στο επάγγελμα – ξέχασε το παιδί στο όχημα ύστερα από κλήση που έλαβε για επείγον περιστατικό, σε ιδιω

Σύμφωνα με όσα είχε καταθέσει ο ίδιος στην κυπριακή αστυνομία καθώς πήγαινε το παιδί του στο νηπιαγωγείο, δέχθηκε κλήση για έκτακτο περιστατικό στην ιδιωτική κλινική όπου εργάζεται στην πόλη της Λάρνακας.

Μετέβη στην κλινική και άρχισε τις χειρουργικές επεμβάσεις, ξεχνώντας όμως το μικρό αγοράκι μέσα στο αυτοκίνητό του.

Γύρω στις 16:30 το απόγευμα, η μητέρα του αγοριού πήγε στο νηπιαγωγείο για να πάρει το παιδί της, αλλά της είπαν ότι αυτό δεν είχε πάει σχολείο. Η μητέρα επικοινώνησε αμέσως με το σύζυγό της για να μάθει που ήταν το παιδί της και αυτός την ενημέρωσε ότι το παιδί ήταν μαζί του.

Εκείνη τη στιγμή όμως, θυμήθηκε ότι δεν κατέβασε το παιδί από το αυτοκίνητο και έστειλε την αναισθησιολόγο της κλινικής και μία νοσοκόμα για να δουν τι γίνεται. Οι δύο γυναίκες βρήκαν το αγοράκι αναίσθητο στο αυτοκίνητο και δίπλα του η τσάντα για το νηπιαγωγείο και ένα άδειο μικρό μπουκάλι νερό.

Ανέβασαν άμεσα το παιδί στην κλινική αλλά ήταν ήδη αργά. Το αυτοκίνητο βρισκόταν σταθμευμένο και κλειδωμένο σε εξωτερικό χώρο της κλινικής. Και αυτό το παιδί κατέληξε από θερμοπληξία.