Newsroom

Newsroom

Τουρκία: Ομηρία δικαστή σε εξέλιξη – Ακούστηκαν πυροβολισμοί (φωτό +βίντεο)

Ομηρία βρίσκεται σε εξέλιξη σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης. Οι δράστες, με ανάρτησή τους στο Twitter, έδωσαν προθεσμία μέχρι τις 15:35 για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, αλλιώς απειλούν να σκοτώσουν τον εισαγγελέα. Η Αστυνομία διέκοψε λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι τη ζωντανή μετάδοση της ομηρίας, κάτι το οποίο σημαίνει ότι αστυνομικές αρχές ετοιμάζονται να επέμβουν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δράστες απαιτούν να

bekir elvan 0

Ομηρία βρίσκεται σε εξέλιξη σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης. Οι δράστες, με ανάρτησή τους στο Twitter, έδωσαν προθεσμία μέχρι τις 15:35 για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, αλλιώς απειλούν να σκοτώσουν τον εισαγγελέα. Η Αστυνομία διέκοψε λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι τη ζωντανή μετάδοση της ομηρίας, κάτι το οποίο σημαίνει ότι αστυνομικές αρχές ετοιμάζονται να επέμβουν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δράστες απαιτούν να εμφανιστούν οι αστυνομικοί που ευθύνονται για τη δολοφονία του Μπερκίν Ελβάν να απολογηθούν δημόσια.

21.06 To πρακτορείο Reuters κάνει λόγο για πυροβολισμούς που ακούγονται από το κτήριο στην Κωνσταντινούπολη όπου ομάδα ακροαριστερών κρατούν όμηρο εισαγγελέα.Σύμφωνα με μαρτυρίες, καπνοί βγαίνουν από το κτήριο.

Τον Τούρκο εισαγγελέα κρατούν όμηρο μέλη ακροαριστερής οργάνωσης μέσα σε κτήριο δικαστηρίων στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν ήδη εισέλθει στο κτήριο, με την ομηρία να λαμβάνει χώρα στον έκτο όροφο.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Hurriyet, πρόκειται για μέλη του Επαναστατικού Κόμματος – Μετώπου Λαϊκής Απελευθέρωσης (DHKP-C) και ο εισαγγελέας ονομάζεται Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ.
Ο τελευταίος είναι ο δικαστικός ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση του θανάτου του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, στις συγκρούσεις γύρω από το πάρκο Γκεζί.

19:00 – Σύμφωνα με πληροφορίες, στις διαπραγματεύσεις φέρεται πως συμμετέχει ο πατέρας του Μπερκίν Ελβάν.

Οι δράστες φέρεται να είπαν στον πατέρα ότι μόνο “αν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους, θα αφήσουν ελεύθερο τον Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ,

“Ζητάμε να αποκαλύψει το όνομα του δολοφόνου. Αν δεν το κάνει θα τον σκοτώσουμε και μαζί με αυτόν θα σκοτωθούμε και εμείς”.

poli isageleas

16:18 – Κυβερνήτης της Πόλης: Οι αστυνομικοί μιλάνε με τους δράστες/ακτιβιστές τώρα.

Μέλη ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C (Επαναστατικό Κόμμα – Μέτωπο Λαϊκής Απελευθέρωσης), κρατούν όμηρο έναν εισαγγελέα.

Πρόκειται για τον εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση του θανάτου το Μπερκίν Ελβάν του νεαρού που έχασε τη ζωή τους από κάνιστρο δακρυγόνων της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για το πάρκο Γκεζί.

Η τουρκική οργάνωση απαιτεί ομολογία από τους αστυνομικούς που σκότωσαν τον Μπερκίν Ελβάν και απόδοση δικαιοσύνης. Επίσης απαιτεί την απαλλαγή όσων κατηγορούνται για συμμετοχή στις πορείες που έγιναν ως ένδειξη αλληλεγγύης στο θύμα και να εξασφαλιστεί η ασφαλής έξοδός τους από το κτήριο του δικαστικού μεγάρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ έχουν ακουστεί πυροβολισμοί μέσα στο κτίριο, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν φωτογραφίες που δείχνουν τον εισαγγελέα να κρατείται από τους ενόπλους ένας εκ των οποίων έχει βάλει το πιστόλι στο κεφάλι του.

Αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων έχουν μπει μέσα στο κτήριο. Ο έκτος όροφος του δικαστικού Μεγάρου, στο οποίον βρίσκεται το γραφείο του εισαγγελέα, έχει αποκλειστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ακτιβιστές φαίνεται πως είναι 5 άτομα.

Ακτιβιστής φέρεται να μίλησε με δημοσιογράφο, στον οποίο μάλιστα αποκάλυψε ότι κατάφεραν να μπουν στο κτήριο “εύκολα και άνετα”.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, η αστυνομία φαίνεται να προχώρησε στη σύλληψη ενός ατόμου, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο.

 

 

Live εικόνα από το Δικαστικό Μέγαρο

 

 

 

Η υπόθεση του 15χρονου 

Ο 15χρονος Μερκίν Ελβάν, είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο κεφάλι τον Ιούνιο του 2013 από κάνιστρο δακρυγόνου, ενώ είχε βγει για να αγοράσει ψωμί εν μέσω επιχείρησης της αστυνομίας για τη διάλυση των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη.

Ο θάνατός του, την 11η Μαρτίου 2014, αφού είχε παραμείνει σε κώμα επί 269 ημέρες, προκάλεσε μαζικές, αυθόρμητες διαδηλώσεις στους δρόμους όλων των μεγάλων πόλεων της χώρας με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να στρέφονται κατά της κυβέρνησης του τότε πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

Το γενικό μπλακ άουτ

Νωρίτερα σήμερα είχε προηγηθεί ένα γενικό μπλακ άουτ στην Τουρκία και ειδικότερα στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και πολλές ακόμη πόλεις.

Σύμφωνα με τον Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Enerji Bak. Yıldız, η διακοπή ρεύματος δεν έχει καμία σχέση με την ομηρία του δικαστή.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε σχετικά: «Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα για τα αίτια αυτής της διακοπής, ακόμη και την πιθανότητα να προκλήθηκε σκοπίμως ώστε να ακολουθήσει τρομοκρατικό χτύπημα».

 

cbbozyivaaa0

cbbn17iwwaaqs1

Φωτογραφίες από @SYRIZATurkiye

 

omiria tourkia

omria

tourkia bekr

omiritia turkia1

 

Απίθανο βίντεο – Η Microsoft «ζωντάνεψε» την Μόνα Λίζα και την έκανε να «τραγουδήσει» ραπ

μονα

Απίθανο βίντεο – Η Microsoft «ζωντάνεψε» την Μόνα Λίζα και την έκανε να «τραγουδήσει» ραπ

Η Microsoft επέλεξε αυτόν τον ευφάνταστο τρόπο για να παρουσιάσει τις δυνατότητες του νέου εργαλείου…

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

κασσε παπανωτας

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

«Να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει το ίδιο για τον βουλευτή του από…