Newsroom

Newsroom

Το twitter του Netflix άρχισε ξαφνικά να… βρίζει

Ένας από τους λογαριασμούς της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας Netflix στο Twitter δέχθηκε την επίθεση μιας ομάδας χάκερ την Τετάρτη, υπό την ονομασία «OurMine».

585bf0ee1dc524bb088b4620

Η εισβολή των χάκερ είχε ως αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος λογαριασμός του Netflix να κοινοποιήσει διάφορα σχόλια με υβριστικό και κοροϊδευτικό περιεχόμενο στην ιστοσελίδα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

«Η παγκόσμια ασφάλεια είναι σκατά. Είμαστε εδώ για να το αποδείξουμε :)», ανέφερε ενδεικτικά μία από τις κοινοποιήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων διαγράφηκαν σε λιγότερο από δέκα λεπτά.

Παρότι η άμεση επικοινωνία με την εταιρεία για τον σχολιασμό του περιστατικού δεν ήταν δυνατή, ο αναγνωρισμένος λογαριασμός στο Twitter της υποστήριξης πελατών της εταιρείας σχολίασε με κοινοποίησή του πως «έχουμε επίγνωση για την κατάσταση και εργαζόμαστε για την επίλυσή της».

Η ομάδα χάκερ «OurMine» είναι γνωστή για τις κυβερνοεπιθέσεις της σε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης σημαινόντων προσώπων, όπως ενδεικτικά ο λογαριασμός του διευθύνοντος συμβούλου του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ, του ιδρυτή του Facebook και δισεκατομμυριούχου Μαρκ Ζούκερμπεργκ και εξειδικευμένων μέσων ενημέρωσης όπως το Forbes και το TechCrunch.