Το ταμείο του διαβόλου

Υπάρχει ένα κομβικό σημείο στην πολιτική της κυβέρνησης, από το οποίο ξεκινούν πολλά από όσα ζούμε τώρα.

57724c7e1dc5248f5e8b4a61

Του Θανάση Καρτερού

Είναι ο περσινός εκβιασμός των δανειστών, που οδήγησε στον μεγάλο συμβιβασμό – ας τον πούμε έτσι. Κι αυτός ο μεγάλος συμβιβασμός δεν ήταν απλώς μια υπογραφή και τελειώσαμε. Επιβάλλει έκτοτε δεκάδες «μικρούς» συμβιβασμούς, σε δεκάδες ζωτικής σημασίας για την κοινωνία και τη χώρα ζητήματα. Από τις ιδιωτικοποιήσεις μέχρι το ασφαλιστικό. Από τα δημοσιονομικά μέχρι τα λιμάνια και τα αεροδρόμια. Με κόστος στη ζωή των ανθρώπων.

Υπήρξαν εκείνοι που δεν δέχτηκαν την ανάγκη του συμβιβασμού, τον κατάγγειλαν και πήραν τον δικό τους δρόμο. Υπάρχουν και οι αντίπαλοι, που βολεύονται να ξεχνούν στην προπαγάνδα τους τι έγινε πέρσι τέτοιο καιρό και βγάζουν τον Τσίπρα ψεύτη, απατεώνα, πολιτικό που άλλα έλεγε τον Ιανουάριο του ’15 κι άλλα έκανε. Υπάρχει και ο κόσμος που κατάλαβε τι οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ εκεί και του έδωσε την ψήφο του πέρσι τον Σεπτέμβριο. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, πάντως, τίποτε δεν μπορεί να γίνει κατανοητό -και ανεκτό- αν σβήσουμε το δύσκολο καλοκαίρι του 2015.

Αυτή είναι η αλήθεια. Και όποιος από μας συζητάει τα γιατί και τα διότι με αντιπάλους, θυμωμένους, απογοητευμένους, επηρεασμένους από την εχθρική προπαγάνδα, από αυτό τον συμβιβασμό ξεκινάει. Γιατί είναι υπαρκτός -βγάζει μάτι. Γιατί έγινε υπό το κράτος εκβιασμού και ιδιότυπου πραξικοπήματος – πασίγνωστο. Και γιατί, επίσης, καθένας με στοιχειώδη καλή πίστη καταλαβαίνει ότι εκείνοι που κρατούσαν τότε στα χέρια τους την τύχη της Ελλάδας καλώς συμβιβάστηκαν, μετά από σκληρή μάχη. Όποιος στη μάχη πάει για να πεθάνει, στρατιώτη μου, τον πόλεμο τον χάνει.

Κι όμως, αυτό που κάνουμε οι αναρμόδιοι μιλώντας με τον κόσμο, δείχνουν να το ξεχνούν ώρες-ώρες κάποιοι αρμόδιοι. Δική μας είναι φυσικά η σημερινή πολιτική. Αλλά δική μας μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια που τότε καθορίστηκαν. Κι αν είμαστε περήφανοι για τα όσα απέσπασε η δύσκολη διαπραγμάτευση, αυτό δεν πάει να πει ότι είμαστε περήφανοι και για κάθε γαμομέτρο. Ας είμαστε ειλικρινείς, έστω με τη διπλωματικότητα που απαιτούν οι συνθήκες. Και όχι μόνο για λόγους επικοινωνίας. Αλλά γιατί αν πιστέψουμε ότι η σημερινή πολιτική μας είναι εντάξει, τότε πάμε για το ταμείο του διαβόλου…

Πηγή: avgi.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…